Başbakan Binali Yıldırım, CHP Parti Meclisi bildirgesi için, “Tam bir siyasi basiretsizlik örneği, kepazelik” yorumlarını yaptı.
AK Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, HDP’li vekillerin tutuklanması konusunda, “Seçilmiş olmak, suç işleme hakkı vermez” dedi. Yıldırım, “Şimdi de bu vekiller kalkmış diyorlar ki yasama faaliyetlerini durduruyoruz. Millet size yasama faaliyetlerinizi değil, ‘terör faaliyetlerinizi durdurun’ dedi, yanlış anladınız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Yıldırım, bu ülkede vatana ve millete ihanetin asla karşılıksız kalmayacağını söyledi.

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ
Parti Meclisi Toplantısı sonrası CHP’den yapılan açıklamaları da sert biçimde eleştiren Başbakan, Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği...Bu nedir ya…Kepazelik. Üniversite öğrencilerinin her dersten sonra kapı önünde okudukları boykot bildirgeleri gibi. Siz iktidar alternatifisiniz. Bu kafa ile sittin sene iktidar olamazsınız” dedi.
“CHP bu bildirisinin her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor” diyen Başbakan, “CHP’nin terör örgütlerini mağdur gösterme çabasını anlayabilmiş değiliz. Türkiye’yi küresel düzeyde zayıf düşürmeye çalışanlarla aynı dili kullanıyorlar. -AK Parti’ye muhalefet edeyim- derken CHP Türkiye’ye muhalefet ediyor” ifadelerini kullandı.
Başbakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Seçimle giden seçimle gider” sözüne ilişkin de, HDP’nin terör örgütü PKK’yla olan bağlantılarından örnekler vererek, “Sayın Kılıçdaroğlu bunların suç olmadığını mı düşünüyorsun. Açıkça söyleyin. Siz bunları şehit ailelerine nasıl izah edeceksiniz” dedi.

MİNİ ANAYASA
Başbakan, konuşmasının sonunda, mini anayasa paketiyle ilgili de bilgi verdi. Yıldırım, paketin bu hafta siyasi partilerle görüşüldükten sonra son şeklini alacağını belirtti.
(İHA)