Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerinin imara açılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine üye 49 oda temsilcisiyle sabah kahvaltısında bir araya gelerek sorunlarını diledi. Toplantıya Bakan Çelik’in yanı sıra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, il ve ilçe esnaf ve sanatkar odaları temsilcileri ile kurum amirleri katıldı. Programda oda temsilcileri sorunlarını Bakan Çelik’e iletti.
Bakan Çelik, toplantı sonrası yaptığı konuşmada, tarım arazilerinin imara açılmasına müsaade etmeyeceklerini vurgularken Suruç ilçesine hizmet yapılmaması konusunda kayyum atanmadan önceki belediye yönetimini eleştirdi.

"30 SENEDİR BU BİLDİRİLERİ OKUDUNUZ"
Bakan Çelik konuşmasında, "Hemen valim, büyükşehirle beraber uygulamayı bitirin, biz karayolları programına aldıralım ve Suruç’un çevre yolu sorununu ortadan kaldıralım. Şehirde alt yapı perişan, sular hangi sular belli değil. Bir tane sosyal donatı alanı yok. Bir tane park yok, bir tane restoran yok, insanların misafirlerini götürebileceği bir yer yok. Ne var, kavga var. Ne var, bildiri var. Otuz senedir bu bildirileri okudunuz. Otuz senedir bunları yaptınız. Neticede milleti fakir bırakmaktan başka bir işe yaramadı" dedi.

"TARIM ARAZİLERİNİN İMARA AÇILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"
Tarım arazilerinin imara açılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Bakan Çelik, "Keyfi olarak ben ev yapıyorum, öyle bir şey yok. Belediyelerimiz burada, herkes cezasını çekecek. Bir santim tarım toprağı gidince ancak bin yıl sonra geri getirilebilir. Ne ömür yetebilir buna ne de bir şey. Onun için eğer aç kalmak istemiyorsak, eğer burası ambar şehir olsun diyorsanız bunun yolu tarım arazisini korumaktan geçiyor. Biz de bakan olarak Şanlıurfa’ya bu mührü vuracağız. Sınırlar çizilecek, tarımsa tarım yapılacak. Belediye başkanlarımızla bunları konuşuyoruz. Allah aşkına bu dağın etekleri komple konuta müsait. Konut yapalım gitsin. Manzarası da çok güzel. Şehir orada yerleşsin. Üçüncü, dördüncü derecede verimsiz alanlar var, oraları imara açalım. Niye biz tarım alanlarını imara açıyoruz da tarım alanlarını perişan hale getiriyoruz. İki kardeş ayrılıyor, gidip birinci sınıf tarım arazisinde ev yapıyorlar. Maşallah 8–10 tane de çocuk var. Evlenmeye başlıyorlar orası mahalle oluyor. Elektrik gelsin, yol gelsin, su gelsin, tarım arazisi uçtu gitti. Buna müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFASPOR İÇİN DESTEK İSTEDİ
Şanlıurfaspor için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Bakan Çelik, "Şanlıurfaspor’un şampiyon olması için ben sizden taşın altına elinizi koymanızı istiyorum. Bakın bunu birkaç kişiye havale ediyorsunuz. Bir de rastgele konuşuyorlar. Yani şurada 5–6 tane futbolcumuz yok. Ha bire taşıma suyla değirmeni döndürmeye çalışıyorlar. Elli keredir söylüyorum, şuraya 5–6 tane futbolcu bulun. Bir milyon gencimiz var bizim. Bunun 500 bini top oynayan gençlik. Bu 500 kişi içerisinde 5 tane genç yok mu. Yetiştirin şunları bir sene iki sene. Koyalım şunları Şanlıurfaspor’un bel kemiği olarak. Etrafına da güzel futbolcular transfer edelim. Böylelikle biz kendi ayaklarımız üzerinde geleceğe taşıyalım. Her defasında 20 futbolcu transfer ediyoruz. Bakanım para, al bakalım. İyi de biz futbolcu değiliz ki. Belki de diyorsunuz ki ne anlatıyorsun, benim derdim ne sen spordan bahsediyorsun ama Şanlıurfaspor önemli. Şanlıurfaspor bugün süper ligde olsa bu şehrin havası değişir. Bu hafta Beşiktaş ile maç var diyelim. Bütün dertler unutulur" şeklinde konuştu.
(İHA)