Terörle mücadelede taarruz dönemine girildiğini yineleyen Başbakan Binali Yıldırım, bu yeni döneme ilişkin bilgi verdi.
Valilere Toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, taarruz döneminde ilk olarak hudut kapılarının emniyete alınacağını belirterek, "Hudut kapısı dışındaki her geçiş düşman geçişidir anında karşılık verilecek. Nasıl düşman saldırırsa karşılık veriliyor, bu da öyle. Anında gereğini yapacaksınız" dedi.

"MAHKEME ÇAĞIRIYORSA TIPIŞ TIPIŞ GİDİP İFADESİNİ VERECEK"
Başbakan Yıldırım’ın hedefinde HDP de vardı. Yıldırım, "Terörle iltisaklı parti çıkmış ’Belediyelere ilişirseniz sivil direniş başlatacağız’ diyor. Türkiye hukuk devleti, kimse hukuktan üstün değildir. Mahkeme çağırıyorsa tıpış tıpış gidip ifadesini verecek" diye konuştu. Terörle irtibatlı belediyelerle ilgili düzenleme yapıldığını anlatan Başbakan, "Gereğini yapın. Yasaları uygularken asla tereddüt etmeyin" ifadelerini kullandı.

FETÖ’YLE MÜCADELE
Binali Yıldırım, Fetullahçı terör örgütüyle mücadele konusunda ise, “Bu konularda ne işi sulandıralım ne de bariz hatalara izin verelim” dedi. Yıldırım, bu süreçte haksızlığa uğradığını düşünenler için kriz merkezleri oluşturulması talimatını da vererek, "Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere her yerde bir nevi kriz merkezi oluşturulmalı. Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen, sizin tespitleriniz varsa bir birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış hesap Bağdat’tan döner" dedi. Bu sürecin yüzde 100 doğru ilerleyemeyeceğini ifade ettiklerini vurgulayan Yıldırım, "Çünkü örgüt kapalı, saydam değil. Tespitte bize zorluk çıkarıyor" diye konuştu.
(İHA)