Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Tezkere Türkiye’ye yönelik terör örgütlerini kapsayan, terörle mücadeleyi esas alan, Türkiye’ye yönelik terör tehdidini bertaraf etmeye yönelik içerikte ise hiç şüpheniz olmasın destek vereceğiz" dedi.

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Altay, eğitim sistemi ile ilgili bir konunun taksi durağında açıklanmasına itiraz ederek, "Eğitimde çocuklarını denek gibi kullanan tek ülkeyiz. Eğitimin nitelik gibi, erişim, başarı eşitlik fiziki kapasite, öğretmen yeterliliği gibi çok temel sorunları var. Derslikler, okullar, bölgeler arası seviyenin bu kadar açık olduğu ülkede ’sınavı kaldırdım’ diyerek kaldıramazsınız. En ideali bulmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Şura Yönetmeliğinin değiştirilerek bilimselliğe bağlanması ve derhal toplanması gerektiğini söyleyen Altay, "Eğitim sistemini tesadüfler zincirine terk edemezsiniz. Okulların bütçesi yok. İlkokulların, ortaokulların, liselerin bütçesi yok. Özel okulları destekleyeceğinize, çocuklarını özel okula gönderen ailelere bin 300 lira para vereceğine bu paraları devletin okullarına bütçe yapmakta kullanın. Liyakat esasına göre yönetici atayın" şeklinde konuştu.

Mustafa Elitaş’ın açıklamasına ilişkin olarak Altay, Meclisi toplamanın yolarını hatırlattı. Altay, tezkerenin 30 Ekim’e kadar süresi olduğunu belirterek, "Tezkereyi görmedik. Tezkere Türkiye’ye yönelik terör örgütleri kapsayan, terörle mücadeleyi esas alan, Türkiye’ye yönelik terör tehdidi bertaraf etmeye yönelik içerikte ise hiç şüpheniz olmasın destek vereceğiz" dedi.

(İbrahim Berat Yılmaz - Ahmet Umur Öztürk/İHA)