61SAAT HABER MERKEZİ-MHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ile basının huzuruna çıkan MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar 18 Nisan itibariyle yönetiminin görevden alındığını belirtti. Bekar soğukkanlı ve gayet sakin bir tavırla yaptığı açıklamasının sonunda Nihat Birinci”nin 1 ay sonra kalkacağı koltuğa oturacak kadar intikam duygusuyla hareket eden davadan uzak bir anlayış sergilediğini ifade etti. 

GÖREVDEN ALINMAMIZ HAYIRLI OLSUN
Bekar açıklamasını şöyle sürdürdü, ‘Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Teşkilatı 18 Nisan 2016 günü itibariyle İl Başkanı Sayın Nihat Birinci ve İl Yönetiminin talebi üzerine Genel Merkezimizce görevden alınmıştır. Öncelikle bu uygulamanın ülkemize, Trabzon’umuza ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. 
Bundan tam 15 ay önce yani 18 Ocak 2015 tarihinde birinci olağan kongresini yaparak delegelerin oyları ile göreve gelen Ortahisar İlçe Teşkilatımızda 8 bayan arkadaşımız görev almış ve güzel ve de hayırlı işlere imza atmışlardır, kendilerine ayrıca huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Yine büyük çoğunluğu genç kardeşlerimizden, ülküdaşlarımızdan oluşan Ortahisar İlçe Yöneticileri 7 Haziran Seçimleri öncesi 85 mahallede hızlı bir şekilde teşkilatlanarak, 18 Nisan 2015’de de meydanda ki Seçim Koordinasyon Merkezini miting gibi bir açılışla faaliyete geçirmişlerdir.

HEPSİNE SONSUZ TEŞEKKÜR 
Huzurunuzda teşkilatımızın emek erleri olan mahalle teşkilat başkanlarına ve yönetimlerine, Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkan ve yöneticilerine, çok güzel icraatlara imza atan Ortahisar Belediye Meclis Üyelerine ve İlçe Teşkilatımızda görev yapan MHP Ortahisar İlçe Yöneticisi kardeşlerime ve de bizleri yalnız bırakmayan, her daim destek veren ülküdaşlarımıza, partimizin bütün mensuplarına ve Trabzon halkına da en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 
Onlardan helallik istiyor ve ben kendilerine varsa ki yoktur, hakkımı, elleri öpülesi, ahlak timsalih analarının ak sütü gibi helal ediyorum.

GÖREVDEN ALINMAYI HAK ETTİK!
Değerli basın mensupları
Göreve geldiğimiz anda hedefimizi Ortahisar İlçemizde 10.000 üye ve %40 oy olarak açıkladık ve bu hedefe varmak için gayret sarf ettik.
Hedefimize ne kadar ulaştık, neyi başardık, neyi başaramadık, takdirini Trabzon kamuoyuna ve ülküdaşlarımızın vicdanına bırakıyoruz.

Saygıdeğer basın mensupları
Elbette varlığımız rahatsız edici olabilir. 
Elbette ki aykırı söz söylememiz birilerini rahatsız edebilir.
Ama ülkücülük tam da böyle bir şeydir.
“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.”
“Ülkücülük şereftir ve şereften taviz olmaz.” Dedik ve kırmadan, dökmeden, edeple söz söyledik. Üretmeyen değil, risk alan olduk.

MHP Ortahisar İlçe Teşkilatı 10.000 üye %40 oy diyerek yola çıkmıştı. Kısa sürede üye sayısını 4000’in üzerine çıkaran yönetimimiz 7 Haziran Seçimlerinde %25 oy almış ve %40 hedefini tutturamamış, bu sebeple başarısız olmuştur.
Her ne kadar meydanda büyük bir Seçim Koordinasyon Merkezi tutmuş, 18 Nisan 2015’de de miting gibi bit açılış yapmış, her gün 100’lerce kişinin uğrak yeri olmuş ve dev led ekrandan çekinmeden aziz milletimizi aydınlatarak yayınlar yapmış olsak bile bu uğurda Ortahisar Belediyesince mahkemeye verilip yargılansak bile, Belediyece başkanımıza para cezası kesilse bile, 
Yine 7 Haziran seçimlerinde bir yandan mahallelerde mitingler, açılışlar, esnaf ziyaretleri yaparken bir yandan seçim tarihimizde ilk defa akşamları vatandaşlarımızın evlerinde, sitelerde ağırlıklı mahalleleri bayanlarla toplantılar yaparak Milletvekili adaylarımızla halkımızın bire bir görüşmesi sağlanmış ise de %40 oy oranına ulaşamadığımız için başarılı değiliz ve görevden alınmayı hak etmişizdir. 

7 Haziranda Ortahisarın sokaklarını, en ücra mahallelerini bile gelin gibi üç hilal ile süslememize, Trabzon tarihinin en büyük mitinginin yapılmasına önemli katkı sağlamamıza rağmen %40 oy alamadığı için Ortahisar İlçe Teşkilatı başarısızdır.

Yine seçim öncesi siyaset dışı faaliyet yaparak “Lösemili çocuklar ve ailelerine” eğlence gecesi, “Huzurevinde ki yaşlılarımıza moral geceleri düzenleyip, onların gönüllerini almayı başarmış isek de 10.000 üyeye bir yılda ulaşamadığımız için başarılı sayılmayız.

1 Kasım seçimlerinde elimizde hiçbir doküman, malzeme, bayrak, flama olmamasına, kıt imkanlara, AKP’nin ve bütün bürokratlarının baskısına rağmen oylarımızı %25’in üzerine çıkaramayıp %15’e düşürdüğümüz için başarılı değiliz.

Kısacası MHP Ortahisar İlçe Teşkilatı hem verdiği 10.000 üye hedefine 15 ayda ulaşamamış, hem de %40 oy hedefine 7 Haziranda %25 oy alarak ulaşamadığı, bütün olumlu şartlara rağmen 1 Kasım seçimlerinde oylarını %15’e düşürdüğü için başarısızdır ve görevden alınmayı hak etmiştir. 

Çünkü başarısız olanlar görevden alınmalıdır. 


Değerli basın mensupları

Buradan açıkça ilan ederim ki bizler ömürlerini bu davanın içinde geçirdik.  MHP Türkiye’ye lazımdır, Türkiye ise hepimize diyen bir yönetim anlayışına sahibiz.
Bizler “Edepli isyankarlarız.”
Bizler yeniden “Milli devlet, güçlü iktidar” diyenlerdeniz.
Bu yönetim “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” diyenlerdir.
Bu yönetimdeki bütün arkadaşlarımız “Ülkünün ve davanın” emrindedirler. Bunu bütün güçleriyle haykırmak isterler. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün, Alparslan Türkeş’in, Dündar Taşer’in, Nihal Atsız’ın, Ziya Gökalp’in, Osman Turan’ın,  Erol Güngör’ün, Ahmet Seyit Arvasi’nin, Necmettin Hacıeminoğlu’nun, Galip Erdem’in, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun, Arif Nihat Asya’nın, Necip Fazıl Kısakürek’in, Mehmet Akif’in ve de nice ülkü devlerinin fikir adamlarımızın oluşturduğu “Türk-İslam Ülküsüne” bağlı, “Türklük şuur ve gururu” 
“ İslam ahlak ve faziletini” hayat tarzı olarak benimsemişler. Bu sebeple görevden alınmamızı hiç ama hiç önemsememişizdir.

Umarız ve arzu ederiz ki; yerimize gelecek olanlar, bu davayı bizden daha iyi yaşar, daha ileri taşır, her platformda daha iyi temsil ederler, anlatırlar. Bizim ulaşamadığımız 10.000 üyeyi yapar %40 oyu aşarlar. 

BAŞBUĞ’UN SÖZLERİYLE BİRİNCİ’YE GÖNDERMEDE BULUNDU 
Bekar açıklamasında İl Başkanı Nehat Birinci’ye de imalı göndermelerde bulunarak şu sözleri sarf etti. 

Başbuğumuz diyor ki;

“Türk töresinin bir diğer şartı da haddini bilmektir.”

“Ülkücüler, insanlık ailemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcılarıdır.”

“İnsanlar yoksulluğa, açlığa, susuzluğa tahammül ederler. Fakat adaletsizliğe, hor görülmeye, aşağılamaya asla müsaade, müsemma etmezler.  


“Bizler kendimizi vazgeçilmez sanacak kadar aptal değiliz.”
Değerli basın mensupları
Bu makamlar seçim(kongre) kaybetmenin acısını çıkarma makamları değildir.
Bu makamlar geçmişle hesaplaşma makamları değildir. Hele hele intikam makamları hiç değildir.
30 gün sonra kalkacağın koltuğa neden oturulmak istenir. 
Birbirimizin yüzüne bakamayacak hale gelmemiz, bir biri tabutuna omuz vermememiz isteniyor.

Bir Yusuf mirasıdır sabır
Başı zindan sonu hükümdarlık olan
Yarının bilinmezliğine tek dua
Ya sabır…

Bakta ibret al yere düşen yaprağa,
Eskiden o da yukardan bakıyordu toprağa