CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, partisinin referandum çalışmalarına katılmak üzere geldiği Şanlıurfa'da basın toplantısı düzenledi.

Anayasa Mahkemesi başkanının istifa etmesi gerektiğini ifade ederek Anayasa kitapçığını kimin tarafından hazırlandığını öğrenmek istediklerini belirten Pekşen şunları söyledi: 

"İlk günden beri söylüyorum bu Anayasa teklifini kim yazdı. Türkiye'ye ihanet belgesini kim hazırladı. Birisi çıksın desin ki ben yazdım bunu. Bunu öğrenmek istiyoruz. Bu ülkeye yapılacak olan ihanetin hesabını vermesi gerekir. Madem bu kadar savunuyorlar neden birisi çıkıp ta ben yazdım diyemiyor. O Anayasa mahkemesi başkanı orada oturmuyor. O kanun hükmünde kararnameleri yargılamam kararı orada durduğu sürece Türkiye'nin başı dertten kurtulmaz. MİT bir yıl önce ByLock listesini takip ediyormuş. Bir yıl önce ele geçirdiği, farkında olduğu, takip ettiği bu yazışmalarla ilgili niçin 15 Temmuz'dan önce gereğini yaptırmadı ve niçin engel olmadı. Bu kontrollü bir kalkışma mıdır? 10 CHP milletvekili ile bir bakını ziyaret ettik bunu kendisi de söyleyebilir. Ziyaret ettiğimiz de bize 80 ByLock'cu milletvekili var dedi benim duyduğum budur. Kulaklarımla bunu duydum. 80 ByLock'çu milletvekili var. Benim meşgul olduğum tek bir şey var devletin elindeki bu listeyi ben bilmek istiyorum. Eğer ByLock'cu milletvekili aynı zamanda teröristse o zaman bu Anayasaya evet verende bir terör örgütü elemanı o zaman."