61SAAT HABER SERVİSİ / AK Parti Ortahisar İlçesi Danışma Meclisi toplantısı, Belediye Çok Amaçlı Salonunda yapıldı. Danışma Meclisi Toplantısına; AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. 
İlk olarak divan seçimiyle başlayan toplantı daha sonra saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti. Protokol konuşmalarında ilk olarak Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, parti faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.
 
PARALEL DEVLET YAPILANMASI, PKK İLE İŞ TUTTU
Sonrasında ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bir konuşma yaptı. Genç, “Avrupalıdan ne aşağı kalır yanımız var. Daha üst standarda kavuşalım. Onları da geçelim. Bu yeni oluşturulmak istenen düzene çomak sokmak isteyenler var. Onlar yanı başımızda. Kobani, mobani olaylar değil. Mesele Suriye meselesi değil. Mesele son kale olan Türkiye’ye hükmetme meselesi. Hükmettiler mi? Ettiler değil mi? İstedikleri gibi şu memleketi idare etmediler mi? Nasıl ettiler, Derin devlet yapılanması ile ettiler. Artık onun modeli geçti bu sefer paralel devlet yapılanması ile etmek istediler. O paralel yapılanma PKK ile beraber iş tutmadı mı? Bir taraftan Reis’i Cumhur şu memleketin itibarıyla uğraşırken, diğer taraftan paralel, paralı el PKK iş tutmadı mı? Tuttular. Ama Cenab-ı Allah onlara fırsat vermedi vermeyecekte. Çünkü sebebi millet iradesi olarak Cenab-I Allah bu milletin gönlüne, hissiyatına nakşetti” dedi. 


ERDOĞAN, HATIRI İÇİN BİLE SEÇİLİR
Genç, konuşmasına başkanlık tartışması ile devam etti.  Genç: “Şöyle bir algı oluşturmak istiyorlar. Diyorlar ki, “Recep Tayyip Erdoğan bunu kendisi için istiyor” Bakın arkadaşlar, şuan da ki Anayasa’da Cumhurbaşkanımızın oldukça yetkileri var bunun karşılığında sorumluluğu yok.  Allah’tan korkun. Başkanlık sistemi yarın Türkiye’de yürürlüğe girse, Amerika’da başkanın görev süresi ne kadar… 4 yıl. Bir daha seçiliyor ve toplam süresi 8 yıl. Şuan da bizim Cumhurbaşkanımız 2 yıldır Cumhurbaşkanımız. 5+5 yapacak. Bu kadir şinas millet bir dönem daha Cumhurbaşkanı seçer mi? Hatırına seçer ya.. Hatırına seçer. Görev süresi ne kadar oldu 8 yıl.. 2 yıl yaptı ya bir daha seçilecek ya inşallah. Yarın Başkanlık sistemi olsa görev süresi yine 8 yıl. Ama Cumhurbaşkanımız şunu söylüyor. Bu millet ayağa kalktı. Bugün ki yarın tek partili dönem olmayabilir. Koalisyon dönemi olmayabilir. Yani şu başlayan kuvvetli sistem devam etsin. Özetle bunun Cumhurbaşkanımızın şahsıyla uzaktan yakından alakası yok. Ama ben inanıyorum ki başkanlık sistemi Anayasa Değişikliğiyle beraber milletimizin oyları ile gerçekleşecek ve ilk başkan da Recep Tayyip Erdoğan olacak” dedi. 


KİMSE KAHRAMANLIK YAPMASIN
AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise konuşmasında Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar ve sonrasında Trabzon üzerinde oluşan algı operasyonlarına değindi. Köseoğlu, “Herkes şunu bilsin ki, Trabzonspor bizim için siyaset üstü Trabzon’un marka değeridir. Kimse Trabzonspor üzerinden siyaset yapmaya, Trabzonspor üzerinden başkalarına mesaj vermeye çalışmasın. Biz Trabzon milletvekilleri olarak Trabzon’un marka değeri.. Her şeyin oludğu gibi Trabzonspor’un hukukunu korumada hazır ve nazırız. Trabzon, Türkiye’de asayiş anlamında en güzel olduğu, en az sorun yaşanan, olayların en az yaşandığı illerden bir tanesi. Böyleyken, 4 ilinden bir tanesiyle sırf burada münferit bir olay ile şehrin üzerine gelmeye kimsenin hakkı yok. Biz Trabzonlular olarak buna fırsat vermeyeceğiz ve bu tür olayları yapanların arkasında durmayacağız. Kimse Trabzon’un isminin farklı olaylarla anılması noktasında kimse kahramanlık yapmasın. Biz Trabzonluyuz. Bu ülkenin varlığı için canını feda eden bir halkın burada Trabzonspor üzerinden farklı muamele görmesine hem biz müsaade etmeyiz hem de Trabzonlular olarak hiç kimsenin müsaade etmemesi gerekir. 
Trabzonspor’un Türkiye'de şahlanarak hak ettiği noktaya gelmesi için siyaseten ne yapılması gerekiyorsa, siyaset malzemesi olarak değil, siyaset üstü Trabzon’a hizmet etme bakış açısıyla yerine getirmeye gayret edeceğiz. Ama provokasyonlarla Trabzon’un önüne kesmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz” dedi. 


GÖZLERİNİ KIRPMADAN BU ÜLKE İÇİN CAN VERİYORLAR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarına değinerek, “terörist eylemler devam ediyor. İnsan hayatını hiçe sayan hani haksız bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüştür anlayışını tanımayan, cana kast eden vatana millete kast eden bu hunhar hareketler iyi bir zemin bulamadı. Allah’a şükür. Milletimizin, sizlerin hepimizin, güvenlik kuvvetlerimizin gözlerini kırpmadan canlarını mukaddesatımız için vatanımız için milletimiz için feda etmeleriyle iyice sonuca vardırılma adımlarını yaşatıyorlar. Hakikaten dünyaya baktığımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi “Dünyada İslam’ın umudu olan ülkeyiz” . Ama cümlenin arkasında bir şey söyledi.  İmam Hatiplilerin toplantısına katılmıştı. “Biz nasıl İslam’ın umudu olan ülkeysek siz de bu ülkenin umudu olanlarınız” dedi. En çok benim dikkatimi çeken bu cümleydi. Genç kuşaklarımıza çok ayrı bir ehemmiyet vermemiz lazım. İstenen formasyona ulaşması için onlara muallim kadrosu yönünden, ayrıca derneklerin ortaya koyacağı ilave desteklerle birlikte etüt saatlerinde yardımcı olacak yetişmiş kadroları temin etmek vasıtasıyla gerçekten ülkenin umudu olmalarını temin etmek lazım. Sadece İmam Hatipler için değil, bunu bütün yetişen genç neslimizle beraberce yürütmek için önemli bir gayretin içinde fert fert olmamız lazım. Teşkilatlar olarak olmamız lazım.  Geleceğimiz onlar” dedi. 



BİR HEDEFİMİZ VARDI…
Toplantıda son olarak ise AK Parti İl Başkanı Haydar Revi konuştu. Revi, “biz bu davanın neferleriyiz. Onun için buradayız. Seçimlerde iyi sonuçlar elde ettik, gerçekten rekor denilecek sonuçlardı. Ancak bizim bir hedefimiz vardı. Hedef 6-0’dı. Ama biraz daha çalışacağız. Bu 6-0’ı yakalayacağız. Bu ancak beraber çalışmakla olur. Önemli çalışmalar yaptık. Sonuçta 5 milletvekili kazandık” diye konuştu. 
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.