Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerinin yapısında bazı değişiklikler yapacaklarını söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Aktaş Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Tüfenkci, Ardahan Valisi İbrahim Özefe ve diğer yetkililerden bilgi aldı.
Bakan Tüfenkci, Aktaş Sınır Kapısı’nda incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerinin yapısında bazı değişiklikler yapacaklarını belirterek, "Biliyorsunuz her ilde ve ilçede tüketici hakem heyetlerimiz mevcut. Ve burada bazı hakem heyetlerinin yeniden yapılandırılması gerektiği noktasında sahadan aldığımız talepler ortaya çıktı. Özellikle bazı il ve ilçelerde taleplerin tüketici hakem heyetlerine başvuruların az olduğundan yeniden yapılandırılıp, belki tüketici hakem sayılarını düşürüp niteliklerini arttırmak istiyoruz. Bununla ilgili orada görev yapacak arkadaşlarımızın, raportörlerimizin niteliklerini ve sayısını arttırmak istiyoruz. Şu anda bütün Türkiye’de bin 100 olan sayıyı 600 ila 700 arasına düşürmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki günler içerisinde yayınlayacağız" dedi.
Ardahan’da sınır ticaret merkezlerini oluşturmak istediklerini de söyleyen Bakan Tüfenkci, "Bu kapımız yeni bir kapımız ve daha ileri ki zaman zarfında çok gelişecek ve bölge açısından da bölgeye birçok imkan tanıyacak kapılarımızdan birisi. Yapım itibariyle de yeni olması hasebiyle modern ve ihtiyaçlara cevap verebilen, son teknolojilerin kullanıldığı kapılarımızdan birisi. Özellikle yolcu geçişlerinin kapalı mekanlardan sağlanması, X-ray cihazlarının son model olması, işlemlerin personel sayısı itibariyle de, geçen araç sayısı itibariyle birbirini tamamlayan oranlarda olması bu kapının daha rantabl olduğunu gördük. Burada tünelin ve yolun yapılmasıyla beraber bu kapının bilinirliği ve işlevi de daha çok artacak. Biz bu kapıya koşut olarak sınır ticaret merkezlerini de Ardahan’da oluşturmak istiyoruz. Pilot uygulamalardan birisini Ardahan’da yapacağız. Burada özellikle komşu Gürcistan’la sınır ticaretinin arttırılması, geliştirilmesi ve sınır ticaretindeki konu eşyaların ve emtiaların özellikle il, ilçe entegre ederek yapılması noktasında bir projemiz var. Bunu da inşallah bu bölgelerde uygulayacağız" şeklinde konuştu.
(İHA)