Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim başından beri söylediğimiz önemli bir husus var. O da Türkiye’nin hiçbir zaman ne sınırında ne sınırının bir başka noktasında herhangi bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecek olduğudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın saygın gazetelerinden Kommersant için özel bir makale kaleme aldı. Makalede ikili ilişkileri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için ‘Kadim dostum” dedi. Türkiye ve Rusya’nın komşu ülkeler olarak son dönemde ilişkilerini ilerlettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya ile ilişkilerimizin son dönemde iyi komşuluk, ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı çerçevesinde gelişmeye devam etmesinden duyduğum memnuniyeti paylaşmak isterim. Ortak enerji projeleri ve karşılıklı yatırımlar başta olmak üzere, insani ve kültürel ilişkilerimizin de gelişmesi için gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Aynı coğrafyayı paylaşan ve yüzyıllar boyunca tarihin öznesi olmayı başarmış olan Türk ve Rus halklarının derin ve yakın bir ilişki içinde olması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin sınır bölgelerinde hiçbir terörist yapılanmanın varlığını kabul etmeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim başından beri söylediğimiz önemli bir husus var. O da Türkiye’nin hiçbir zaman ne sınırında ne sınırının bir başka noktasında herhangi bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecek olduğudur. Türkiye, daha önce bu kararlılığını defalarca gösterdi. Başta DEAŞ olmak üzere, bütün terör örgütleri ile mücadele etmek Türkiye’nin her zaman kararlılıkla devam ettirdiği bir tutum olmuştur” şeklinde yazdı.

(İHA)