Soylu, Gençlik Kollari Merkezi açilisinda yaptığı konuşmada, milletin kendilerinden hizmet beklediğini belirterek, “Millet bizden kavga, çözümsüzlük, ‘hayır’ dememizi beklemiyor. Millet reyini, geleceğe ait ümitlerinin örselenmemesi için vermektedir. Bizler milletin çalışanlarıyız. Bizler aslında milletin işçileriyiz, hizmetkarlarıyız ve bu hizmetkarlığı yürütmek için gayret ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Önemli bir seçime gidildiğini, Türkiye’nin son 4 aydaki fotoğrafını herkesin gördüğünü vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

“Biz buradaki barışı, kardeşliği, inancı ve değeri dünyanın her yerine nakşetmekle mükellefiz. Onun için zenginlik, özgürlük, hürriyet, demokrasi, kalkınma istiyoruz. Onun için çözüm sürecini gerçekleştirdik. Çözüm sürecini gerçekleştirmemiş olsaydık Mısır’daki, Suriye’deki cereyanı Türkiye’ye taşıyacaklardı. Orada, neyin üzerinden bir yangın çıkartmışlarsa, aynı yangını buraya taşıyacaklardı. Biz 2012′den itibaren milli birlik ve kardeşlik sürecini yönetiyoruz.”

”Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün kurulan bir devlet değildir”

“Ülkemizin bütünlüğüne, bölünmezliğine, birliğine saldıran bir terör örgütünü gördüğümüz andan itibaren, onlara 1990′lı yıllardaki Türkiye olmadığımızı hatırlattık” ifadesini kullanan Süleyman Soylu şöyle konuştu:

“Hatırlatmaya da devam edeceğiz. Kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü, kuvvetini test etmesin. Kimse endişe de etmesin, Türkiye’de PKK’nın adı bile kalmayacak. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bugün sınırlarımızın dışında da operasyon yapıyoruz. Amerika’dan, Avrupa’nın veya dünyanın herhangi bir ülkesinden tepki verilmedi ama önceki yılları hatırlayın ‘biz müsaade etmeden siz sınırınızın dışına çıkamazsınız’ diyorlardı. Bunu son 13 yılda ortaya koyduğumuz demokratik yükselişle sağladık. Son 13 yılda kendi vatandaşını tehdit görmeyen ve herkesi kucaklamaya çalışan bir anlayışla sağladık.”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, bugün kurulan bir devlet olmadığını vurgulayan Soylu, “Bin yıllık bu coğrafyada bir devlettir. Kendi adına büyük bir müktesebatı vardır ve biz bu büyük müktesebatın bugün sorumluluğunu taşıyoruz. Biz Türkiye topraklarında, vatanımızda bugüne kadar ortaya konulan bütün müktesebatın sorumluluğunu geleceğe aktarmakla yükümlüyüz. Biz tarihe elbetteki bu ülkenin kalkınmasının, gelişmesinin, birliğinin, beraberliğinin, özgürlüğünün ve zenginliğinin en iyi yaşandığı yılların neticesi olarak geçmek istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin hangi anlayış içinde gitmesi gerektiğini bildiklerini ve bunu bir şekilde ortaya koyduklarını anlatan Süleyman Soylu şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün Türkiye ekonomik ve siyasal istikrarını, dış politika itibarını sağlamak için aynı şekilde yoluna devam etmektedir. Biz istikametimizi bulduk. Bizi istikametimizden döndürmek istiyorlar. Biz de istikametimizde ısrarcıyız. İstikametimize devam ediyoruz ama oyunu biz kuruyoruz, başkalarına kurdurmuyoruz.”



GENÇLERE MÜJDELER VERDİ 
Konuşması esnasında kendini çevreleyen gençlere de seslenen Soylu, ‘Buradan Trabzon’a ışık vereceksiniz, buradan Trabzon’a güç vereceksiniz, buradan Trabzon’a heyecan vereceksiniz ve bu Trabzon’umuzu bölgemizin ve ilimizin ve bu coğrafyanın en cazibeli merkezi haline getirebilmek için Trabzon’dan güç isteyeceksiniz, kuvvet isteyeceksiniz, kudret isteyeceksiniz, Ak Parti ilk günkü gibi yola devam etmektedir. 
Reformcu ve dönüşümcü bir parti olarak yoluna devam etmektedir. 
Hedeflerimiz belli 2023’e, 2053’e, 2071’e hep beraber gideceğiz. 
Gençlerimiz 
Devlet tarafından onlara 50 bin tl karşılıksız kredi verildiği, 100 bin tl faizsiz kredi verildiği, 3 yıl gelir vergisinin alınmayacağı, bir taraftan gençlerimizin bir taraftan bedava internet kullanacağı, ülkemizin yarınlarına eğer bir iye girerse onun bir yıllık maaşının verilebileceği yepyeni bir programla yola çıkıyoruz. 
Güçlü bir Türkiye’de dünyanın gelişmiş ülkelerindeki gençlerle rekabet edebilmeniz için yola çıkıyoruz. Üzülmeyin, Halim’in (Ak Parti Trabzon Gençlik Kolları İl Başkanı Halim Yılmaz)  dediği gibi yeise kapılmayın, her zaman güçlü Türkiye yolculuğuna devam edelim sevgili gençler’ ifadelerini kullandı.