Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir’de 543 milyon TL değerinde 19 tesisin temelini attı. Eroğlu, darbecilerin Türkiye’yi Suriye’ye benzetmeye çalıştıklarını söyledi.
Balıkesir’i ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 543 milyon TL değerindeki tesislerin temel atma ve açılış programına katıldı. Çay Deresi proje alanında düzenlenen törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, 15 Temmuz darbe girişimini önlemek için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Temeli atılan projelerin büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Başkan Uğur, verdiği desteklerden dolayı Bakan Eroğlu’na teşekkür etti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir’de yaptığı konuşmaya 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile başladı. Bakan Eroğlu, "Bu hain FETÖ, aklını okyanus ötesine bağlamış bazı asker elbiseli teröristler, Türkiye’yi Suriye’ye dönüştürmek için böyle bir hareket yaptı ama hesapları tutmadı. Çünkü şeytanların bir hesabı varsa Allah’ın da hesabı var. Bu milletin bahtı açık, bu bayrak hiçbir zaman düşmeyecek. Türkiye’yi daha çok büyüteceğiz. Alçak FETÖ’nün darbe girişiminden sonra bütün bakanlık çalışanlarını topladım ve ’İki vardiya çalışıyorduk. Bundan sonra 3 vardiya çalışacağız. İnşallah destanlar yazmaya devam edeceğiz. Bu asil, kahraman millete layık olacağız’ dedim. Arkadaşlar da söz verdi. Darbe girişiminden sonra ilk ve en büyük temel atma ve açılış törenini burada yapıyoruz" ifadesini kullandı.
Eroğlu, Balıkesir’in AK Parti hükümetinden önce unutulmuş bir il olduğunu, şimdi ise yatırımların peş peşe geldiğini söyledi. Bakan Eroğlu, "Gelirken heybemiz dolu geliyoruz. Bu sefer heybe yetmedi, tırla geldik. Sizlerin 30-40 yıldır beklediği bütün barajlar, modern basınçlı sulamalar yapılacak. Bugün de temel atacağız, açılış yapacağız. Eskisi gibi ’aman ormancı, canım ormancı’ türküsünü kimse söylemeyecek. Bundan sonra artık her şey millet için. Dolayısıyla ’Biz, orman mahallerine hasım değil, hısımız’ denilecek. Şu anda 5 büyük köye, 5 büyük gelir getirici orman kurulacak. Orman yakınındaki mahalleler, ne isterse ceviz, badem, fıstık çamı, kestane dikeceğiz" şeklinde konuştu.
Program kapsamında, 1 baraj, 7 gölet, 3 gölet ve sulaması, 2 sulama, 5 taşkın koruma tesisi, 1 ağaçlandırma ve ormancılık projesinin temeli atıldı; 2 tesisin de açılışı, ilçelerle yapılan canlı bağlantılarla eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.
(İHA)