Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye’yi geri bırakma adına, Türkiye’yi bölme adına, Türkiye’yi yeniden Sevr’e döndürme adına bir sürü terör örgütü adeta sıraya girerek bir birlerine nöbet devreder hale gelmiş "dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Levent Mahallesini ziyaret etti. Bakan Tüfenkci’ye ziyaretinde, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer eşlik etti.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı konuşmada, "15 Temmuz akşamı Fetullahçı terör örgütünün bu ülkede asker kılığına girerek veya askeriye içerisindeki yapılanmasıyla beraber, bu milletin vergileri ile alınmış silahları millete nasıl doğrulttuğunu hep beraber gördük. Allah bu milletten razı olsun, Türk milleti sivil direniş nedir tüm dünyaya dosta düşmana gösterdi. Bunun içinde Malatya’da önemli görevler ifa etti. Bütün Malatyalı hemşehrilerimize ve milletimize bir kez daha 15 Temmuz’daki duruşlarından ötürü teşekkür ediyoruz. Biz o insanlara ne kadar hizmet etsek azdır. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi tek patron varsa oda millettir. Bu millete bir eksen çizilecekse bunu ancak millet gerçekleştirir. Bir başka güç veya oluşumlar, yapılar asla ve asla millete rağmen artık bir şeyi gerçekleştiremezler. Bunun kanıtı Akçadağ’dır, bunun kanıtı Malatya’dır, bunun kanıtı Türkiye’dir. Bir yandan FETÖ terör örgütü ile mücadele ederken, bir yandan da PKK terör örgütü ile de dün olduğu gibi bugünde mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

BELEDİYELERE KAYYUM ATANMASI
28 belediyeye kayyum atanması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci, “Milletin oyları ile seçilmiş belediye başkanları yine bu milletten aldıkları vergileri eğer Kandil’e peşkeş çekiyorlarsa bu milletten almış oldukları oyları bir başka terör örgütüne devşirmenin yolunu arıyorlarsa elbette ki millete o yapılara el koyar kayyum atar. Onlarda hem millet karşısında hem de hukuk karşısında hesap verirler. Çünkü bu millet çok bedel ödedi. Her gün şehitler veriyoruz. Ne için veriyoruz bu şehitleri, bu topraklar için bu milletin birliği ve beraberliği için. Bu milleti bölmek için faaliyet gösterenler devletten artık beslenemezler. Ne memur olarak nede belediye başkanı olarak beslenemezler. Eğer memursa, devlete sadakat yoksa, devlete hizmetin yerine bir başka yerlere hizmet ediyorsa, aklını bir başka yerlere kiraya vermişse bu devlette gelip memurluk yapmaması lazım. Çünkü, bu millete hizmet etmezler. Nitekim bu millete hizmet etmediler, nihayetinde de askeri darbe ile yönetime el koymaya çalıştılar. Milleti birbirine kırdıracaklardı, birbirlerine düşüreceklerdi ve bu ülkeyi kime peşkeş çekeceklerdi. Doğrusu onu da tahayyül edemiyoruz. Onun için biz birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece biz birbirimize destek verdiğimiz sürece bir yandan DEAŞ’ı ile PKK’sı ile FETÖ’süyle mücadele edeceğiz, bir yandan iş, aş üreteceğiz. İnsanımızın refah düzeyini daha da yükselteceğiz daha da büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

"BU MİLLET HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIK"
Milletin kendilerinden hizmet beklediğini kaydeden Tüfenkci, “Terör örgütleri bu hizmetleri kesintiye uğratmaya çalışsa da bu milletin evlatlarında kurşun sıksalar da biz bu milleti büyüteceğiz. Türkiye’yi büyüteceğiz. Çünkü bu millet hizmetin en iyisine layık” dedi.
Millete efendi değil hizmet kar olunması gerektiğini belirten Tüfenkci, “Tevazu ile hizmet etmemiz lazım koşturmamız lazım. Eğer Cumhurbaşkanımız bu duruşu gösteriyorsa, diklenmeden dik duruyorsa tevazu içerisinde bu millete hizmet etmeye çalışıyorsa, her bir fertte aynı şekilde gayret göstereceğiz. Bu millete sadak göstereceğiz bu millete hizmet edeceğiz. Terörün her türlüsüne dur diyecek güçteyiz. İster sınırlarımız ötesinde olsun ister sınırlarımız içeride olsun biz bunlarla mücadele ederek bu milleti terör belasından Allah’ın izniyle kurtaracağız" diye konuştu.
(İHA)