AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, TÜSİAD’ı eleştirirerek, "Bu millet, Cumhurbaşkanını ilk turda yüzde 52 ile seçmiş, sen muhatap alsan ne, almasan ne?" dedi.
AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı 3. Bölge toplantısı Kırşehir’de yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Abdülhamit Gül, burada yaptığı konuşmada, "30 Mart’ta güzel bir başarı ile sonrasında Cumhurbaşkanlığında hamd olsun milletimiz milli iradenin yanında yer aldı. Yeni Türkiye’nin son virajını da önümüzdeki seçimle inşallah gerçekleştireceğiz. Şu anda gözüken anketlerde AK Parti’nin en düşük oyu yüzde 49’dur ve inşallah çalışmalarımız ve sizlerin de gayretleri ile yüzde 52 Cumhurbaşkanımızın aldığı oyu yakalayarak, AK Parti yeni Türkiye’nin sivil anayasasını yaparak, milletin iktidarını sürdürmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

"PARALEL YAPI İLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR"
Genel Başkan Yardımcısı Ahdülhamit Gül, paralel yapı ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ve Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) bu yönde karar çıktığını söyledi. Gül, "Milli Güvenlik Kurulu milletin ve ulusal güvenliğin çıkarları için, bu milletin istikbali için paralel yapı konusundaki kararlılığı bir kez daha gündeme almış ve bizimle paylaşmıştır. Bu AK Parti meselesi değildir. Bu Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu meselesi değil, bu mesele Türkiye’nin istikrarı ve istikbali meselesidir. Bu ülkenin Başbakanı hakkında dönemin Başbakanı diye fezleke hazırladılar. Türkiye’de hükümetin düşürülmesi dediler ama bu milletin dik duruşu ile dönemin Başbakanı diye fezleke hazırlayanlar, dönemin savcıları bugün yargı önünde hesap verir hale geldiler" diye konuştu.
Ahi Evran’ın sözü ile TÜSİAD Başkanına yüklenen Gül, "TÜSİAD Başkanı diye birileri çıkar, eski Türkiye özlemi ile tutuşanlar şunu çok iyi bilmeli ki Türkiye asla 90’lı yıllara dönemeyecek. Türkiye’nin rotası milletin belirlediği rotadır. TÜSİAD bir dernektir. Türkiye’de binlerce dernek var. Sen ’Cumhurbaşkanını muhatap almam’ diyorsun. Bu millet, Cumhurbaşkanını ilk turda yüzde 52 ile seçmiş, sen muhatap alsan ne, almasan ne? AK Parti’nin muhatabı millettir. Nitekim Başbakanımız da genel kurulunuza katılmıyorum dedi. TÜSİAD madem ki dernektir, Türkiye’de binlerce dernek var, o zaman TÜSİAD’ın muhatabı Cumhurbaşkanımız değil, Başbakanımız değil, İstanbul Valiliği’nde dernekler masası var, git o dernekler masasına muhatap ol. Ahi Evran, ’Elini, sofranı, kapını açık tut, gözünü, dilini, belini bağlı tut’ diyor. Buradan TÜSİAD Başkanına bu sözler fazla gelir" diye konuştu.
(İHA)