TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, dün İstanbul’daki ve bugün Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırılarını kınadığını belirterek, “Suçluların bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmelerini diliyorum” dedi.
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, derneğin cinsiyet eşitliği konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı üniversite öğrencilerine yönelik “Kadın-Erkek Eşitliği Hakkında Her Şey” isimli kısa film yarışmasının ödül törenine katıldı. Sabancı Center’da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dün İstanbul Sultanahmet’teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü’ne yönelik intihar saldırısı ile bugün Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’nun merkezine yönelik silahlı kişilerce gerçekleştirilen saldırıları kınadı.
Dinçer, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Memduh Boydak, TÜSİAD Kadın-Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger ve sinema sanatçısı Şener Şen ile üniversite öğrencilerinin de katıldığı ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugün Paris’de yaşanan, dün İstanbul’da yaşanan terörist saldırılarını TÜSİAD adına kınamak istiyorum. Bu tip olayların tekrar etmemesini diliyorum. Suçluların bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmelerini diliyorum.”
İş ve sanat dünyasından çok sayıda ismin yer aldığı ödül töreni şu sıralar devam ediyor.
(İHA)