Başbakan Binali Yıldırım, "Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz, tarihten aldığı ilhamla, denizcilikte lider ülkeler arasındaki konumunu sürekli yükseltmektedir" dedi.

Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başbakan Yıldırım, "Preveze Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

479. yıldönümünü kutladığımız Preveze Deniz Zaferi, Türk denizcilik tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. 27 Eylül 1538 tarihinde, 122 gemiden oluşan Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması, 262 gemiden oluşan Andrea Doria komutasındaki Haçlı Donanması’na karşı muazzam bir zafer kazanmıştır.

Akdeniz’deki Türk hâkimiyetini tam anlamıyla pekiştiren bu zafer, donanmamızın gücünü ortaya koyduğu gibi, denizcilerimizin kahramanlık ve cesaretini de gözler önüne sermiştir" ifadesini kullandı.

"Deniz Kuvvetlerimiz bugün de modern ve gelişmiş donanımıyla milli savunmamızın imkân ve kabiliyetlerine hayatî katkılar sağlamaktadır" diyen Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

"Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz, tarihten aldığı ilhamla, denizcilikte lider ülkeler arasındaki konumunu sürekli yükseltmektedir.

Deniz Kuvvetleri Günü vesilesiyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın bütün mensuplarına sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum. Üstlendikleri zor ve önemli görevleri yerine getirirken hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum."

(İHA)