SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, terörle mücadelede çok kapsamlı hamleler yapıldığını belirterek, "Dolayısıyla terör örgütünün köşeye sıkışmışlığın vermiş olduğu acziyetle böyle eylemler gerçekleştirdiğini düşünüyorum." dedi.

Karaaslan, AA muhabirine Van'daki terör saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hızla normalleşmeye başladığını anımsatan Karaaslan, Kurban Bayramı'nı bütün yurtta kutlamayı hedeflerken sabah Van'da gerçekleşen terör saldırıyla sarsıldıklarını söyledi.

Saldırıda 46'sı sivil 2'si polis memuru olmak üzere 48 kişinin yaralandığını belirten Karaaslan, "Böyle mübarek günlerde anaların yüreğini yakanlar gözyaşı döktürenler evlere ocaklara ateş düşürenler hem bu dünya da hem öbür dünyada bunun hesabını verecekler. Şu anda terörle mücadelede çok kapsamlı hamleler yapıyoruz. Dolayısıyla terör örgütünün köşeye sıkışmışlığın vermiş olduğu acziyetle böyle eylemler gerçekleştirdiklerini düşünüyorum. İnşallah şehidimiz olmaz. Bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Karaaslan, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Terör örgütünün son dönemde şehirlerde gerçekleştirmiş olduğu eylemlerle vatandaşlarımızın canını yakmakta. Daha geçen gün bir düğün yerinde bomba patlattılar. Çoğunluğu küçük çocuklar olmak üzere birçok insanımızı orada kaybettik, şehit verdik. Aynı şekilde Mehdi Eker'in aile kabristanına bomba koyarak o günü kana bulamayı hedeflediler. Bugün de bayram günü bize bunu yaşatıyorlar. Bayramı kana bulamayı hedefleyen bu hainleri kınıyorum. Ama terörle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz ve inşallah bunlar son bulacak." ifadelerini kullandı.