Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin sürdürdüğü oturma eylemine destek ziyareti yapan AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz ve Oya Eronat, gözyaşlarına hakim olamadı.
19 Mayıs gününden bu yana Diyarbakır’da oturma eylemini sürdüren aileleri, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz ve Oya Eronat ziyaret etti. PKK tarafından kaçırılan çocuklarının serbest bırakması için Dağkapı Meydanı’nda 77 gündür devam eden oturma eyleminde ailelerin bekleyişleri sürüyor. Ailelerle bugün bir araya gelen AK Parti milletvekilleri Beyaz ile Eronat, anneleri dinlerken gözyaşlarına hakim olamadı. Ziyarette bir konuşma yapan Beyaz, ailelerin eylemine destek için burada olduklarını kaydederek, çocukların bir an önce serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Beyaz, “Bayramda çocuklarımız gelir diye bekliyorduk. Ama elimiz boş kaldı. Çocukların annelerine, babalarına, kardeşlerine bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bu her anne ve babanın hakkıdır. Buna saygı gösterilmesi gerekiyor. Ben bu sorunun yakın zamanda çözüleceğine inanıyorum. Her zaman bunun için dua ediyoruz. Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Artık Türkiye’nin huzura kavuşması için çok aşama kaydedildi. Ama en önemlisi de çözüm süreci oldu. Şimdi burada çözüm süreci nedir diye sorarsam, herkes çözüm süreci çocuğunun gelmesi anlamına geleceğini söyleyecektir” dedi.
Oturma eylemini sürdüren aileler, AK Parti’li vekillerin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
(İHA)