Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaşanan vize krizi ve buna ilişkin görüşmeler hakkında, “Anayasamıza ve egemenliğimize uygun bir şey olduğunda tabii iş birliği yaparız. Ama Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez” dedi.

Portekizli mevkidaşı Silva ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, ABD heyetiyle vize yasakları konusunda yapılacak görüşmelerle ilgili, “Kabul edeceğimiz, kanunlarımıza, anayasamıza ve egemenliğimize uygun bir şey olduğunda tabii iş birliği yaparız. Ama Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez. Kabul edemeyeceğimiz şartları da biz başından reddederiz. İş birliğine varız ama Türkiye’de bağımsız bir yargı vardır” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun gündeminde Irak Bölgesel Yönetiminde yaşananlar da vardı. Bölgesel Yönetimin Türkiye’nin tavsiyelerini dinlemediğini ve yanlış hesabın Bağdat’tan döndüğünü kaydeden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasını istiyoruz. Bizim için Bağdat’ın istekleri kriterdir. Temaslarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kim gelecek kim gidecek belli olacak” dedi.

(İHA)