Eğitim Fakültesi Mezunu olan genç yazar, romanının ana kahramanı olan Feriha’dan çok etkilenerek hayatını kaleme almak istemiştir.“ Feriha’nın hayatında öyle güzel dersler ve yaşanmışlıklar vardı ki bunu herkesin bilmesini ve farkına varmasını sağlamak istedim. Bu farkındalığı geliştirmek amacıyla yazmış olduğum bu kitapta herkes kendinden bir parça bulacak.” Şeklindeki sözleriyle bu romanın yazılmasındaki motivasyon kaynağına atıfta bulunmaktadır.

“24 Kasım’da Doğmakla, Dünyaya Gelme Misyonum Belirlenmiş Oldu.”

24 Kasım’da doğmuş olan Deniz Işın Coşkuner, Eğitim Fakültesi, sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Sosyal medya alanında gösterdiği etkin PR çalışmaları ile de adını bu sektörde duyuran genç girişimci “24 Kasım’ da doğmakla, dünyaya gelme misyonum da belirlenmiş oldu. Eğitime, öğrenmeye ve öğretmeye bu kadar önem verme sebebi, öğretmenler gününde dünyaya gelmiş olmam diye düşünüyorum.” Diyerek hayattaki misyonunun farkında olduğunu da anlatıyor bizlere. Tıpkı Bir Ömrün Ölümü isimli romanında ana karakteri olan Feriha gibi hayattan her zaman alacak derslerimiz olduğunu da ifade ediyor.

Orta hallinin bile altında bir gelire sahip olan bir ailede büyüyen yazarımız: “Ama babam hiçbir zaman bizi kimseye muhtaç etmedi. 12 yaşında webmaker olarak iş hayatına atıldım. Babam ve annem beni hiçbir zaman engellemedi. Okulu aksatmadığım sürece hedeflerime ulaşmamda her zaman bana destek oldular. Onların da desteği ile şimdi olduğum yerdeyim.” şeklindeki açıklamalarıyla kendi ailesinin hayatının en büyük şansı olduğunu da her fırsatta dikle getirmektedir.