Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ve Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics yarın Türkiye’yi ziyaret edecek.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen’in, yarın Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtilerek Bakan Jensen’in ziyaretinin 15 Temmuz 2016 tarihinde akim bırakılan darbe girişimi sonrasında Danimarka hükümetinin Türkiye’ye karşı sergilediği dayanışmanın somut bir göstergesi olduğu bildirildi.
Açıklamada, Jensen’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştireceği görüşmelerin yanı sıra üst düzey temaslarda da bulunması öngörüldüğü ayrıca, darbe girişimi sırasında ağır hasar gören TBMM binasını da ziyaret edeceği ifade edildi. Yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

LETONYA DIŞİŞLERİ BAKANI
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bir diğer açıklamada ise, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics’in yarın Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtilerek, Rinkevics’in ziyaretinin 15 Temmuz 2016 tarihinde akim bırakılan darbe girişimi sonrasında Letonya Hükümetinin Türkiye’ karşı sergilediği dayanışmanın somut bir göstergesi olduğu ifade edildi. Açıklamada, Rinkevics’in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştireceği görüşmelerin yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilmesinin öngörüldüğü ve darbe girişimi sırasında ağır hasar gören TBMM binasını da ziyaret edeceği bildirildi. Yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulacak.
(İHA)