Açıklanan YAŞ kararlarına göre, 56 general ve amiral ile 40 tutuklu komutan emekli edildi.

Sitede yayınlanan kararlar şöyle:

- 29 general ve amiral bir üst rütbeye terfi ettirildi
- 33 general ve amiralin görev süresi bir yıl uzatıldı
- 47 albay general ve amiralliğe yükseltildi.
- 55 general ve amiral kadrosuzluk sebebiyle, 1 amiral de yaş haddi sebebiyle emekli edildi. 56 general ve amiral 1 Eylül'de emekli olacak.
- 2011'de görev süresi uzayan 37 tutuklu komutan emekli edildi.
- 2. Ordu Komutanı Servet Yörük, Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) komutanı oldu. Daha önce EDOK Komutanı Nusret Taşdeler idi.
- Korgeneral Galip Mendi orgeneral rütbesine yükseltilerek 2. Ordu Komutanı olarak atandı.
- İnternet Andıcı davasından hakkında yakalama kararı çıkan, ancak GATA’da tedavi altında tutulan Nusret Taşdeler YAŞ üyesi olarak kaldı.

İnternet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yüksek Askerî Şûra; 03 Ağustos 2012 tarihinde tamamlanan Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlamıştır.

30 Ağustos 2012 tarihinden geçerli olmak üzere; (29) general ve amiral bir üst rütbeye, (47) albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; (33) general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır.

Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 55 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, 1 amiral ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2012 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.

Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakâr ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz.