AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "AK Parti’yi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nu yönetemeyenler, yönetebilecekleri başbakanlar, yönetecekleri cumhurbaşkanları, yönetecekleri hükümetler istiyorlar. Sandıkta bu hesabı yapanları millet sıfırla çarpacaktır Allah’ın izniyle. Millete rağmen iktidarı indirme yolu kapanmıştır. Söz, karar, iktidarı tayin, iktidarı azil görevi sadece azizi Türk milletindedir" dedi.
AK Parti Yozgat İl Teşkilatı, milletvekili adaylarını tanıtım programı düzenledi. Bozok Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, il ve ilçe teşkilatları ile partililer katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaptığı konuşmada, 1 Kasım Genel Seçimlerine ’İlk günkü aşkla haydi bismillah’ diye başladıklarını söyledi. 7 Haziran seçimlerinde milletin ortaya koyduğu iradenin Ankara’da yankılandığını ifade eden Bozdağ, "Ancak siyasi partiler milletin emri talimatı doğrultusunda uzlaşarak bir hükümet kurma adımını atamadılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi partilere yaptığı çağrı, ’Herkes egolarını bir tarafa bıraksın. Hesabı bir tarafa bıraksın, nefsi bir tarafa bıraksın Türkiyemizin ve aziz milletimizin çıkarları doğrultusunda gecikmeksizin koalisyon hükümetini kursun’ çağrısında bulundu. Hükümeti kurma görevini Sayın Başbakanımıza, genel başkanımıza tebliğ etti. Görüşmeler yapıldı ancak bir uzlaşma zemini CHP ile de MHP ile de bulunamadı. HDP ile hükümet kurma niyetimizin olmadığını zaten Türkiye kamuoyuna açıklamıştık" dedi.
7 Haziran seçimleri sonrası hükümet kurma çalışmalarına değinen Bozdağ, son kez MHP ile yapılan görüşmelerinde netice vermediğini belirterek, "MHP’nin Genel Başkanı Sayın Bahçeli, Başbakanımızın kendilerine götürdüğü 4 teklif. Gelin koalisyon hükümeti kuralım. Kabul görülmez ise seçim tarihi belli bir geçici koalisyon hükümeti kuralım. Eğer buda kabul görmezse o zaman seçim tarihi belli bir azınlık hükümeti kuralım. Eğer bu da kabul görmezse Türkiye Büyük Millet Meclisini kendi sorununu çözemeyen bir meclis pozisyonuna düşürmeyelim, seçim kararı alalım cumhurbaşkanının Anayasayı işletmesine imkan tanımayalım tekliflerini götürdü. Daha Sayın Başbakanımız ağzını açmadan Sayın Bahçeli ’Koalisyona yokuz, seçim tarihi belli koalisyona ona da yokuz, azınlık hükümetine, seçim tarihi belli olmak kaydıyla ona da yokuz, eğer AK Parti olarak parlamentoya erken seçim kararı getirirseniz ona da oyumuz hayırdır’ diyerek bütün kapıları kapattı. Her zaman Türkiye’de sorun çözen noktada duran sayın genel başkan bu sefer ne düşündü, hangi matematik hesapları yaptı bilmiyoruz ama Türkiye’nin önünü kilitleyen, Türkiye’yi yeniden seçime mecbur eden Türkiye’yi geçici hükümete mahkum eden bir irade ortaya koydu" diye konuştu.
Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi içinde temsil edilen siyasi partilerin hükümeti kuramadıklarını kaydeden Bozdağ, "Hükümeti sandıkta Yozgatlılar kuracaktır. Hükümeti sandıkta 78 milyon aziz milletimiz kuracaktır. Uzlaşmayı Ankara’da yapmayanlara, yapamayanlara inat sandıkta büyük bir uzlaşmayı aziz milletimiz yapacak, yeniden tek başına siyasi istikrarı tesis edecek ve güçlü bir iktidar kuracaktır. Sözde kararda Yozgatlılarındır. Sözde kararda aziz milletimizindir. 7 Haziranda ortaya çıkan belirsizliği ortadan kaldırmak Türkiye’nin önünü yeniden açmak, hükümet krizini çözmek, huzur içerisinde istikrarla yürümesini sağlamak sizin elinizdedir. Biz milletimize güveniyor, milletimize inanıyoruz. Diyoruz ki, siz ne yaparsanız doğrusunu yaparsınız. Onun için yolumuz, yolculuğumuz hayırlı olsun. Ya Türkiye’nin önünün daha güçlü bir şekilde açılması, daha ileri gitmesi, yada geleceğin belirsizliğine Türkiye’nin mecbur ve mahkum edilmesidir. Bu tarihi karar arefesinde iyi düşünmeli, büyük bir gayretin, çabanın içerisinde olmalıyız. Vereceğimiz karar Türkiye’nin istikrarını Türkiye’nin huzurunu, Türkiye’nin güvenini, Türkiye’nin ekonomisini, Türkiye’nin siyasetini, Türkiye’nin demokrasisini Yozgatlıların, hepimizin, 78 milyonun, aziz milletimizin her bir ferdinin geleceğini etkileyecek bir karardır" şeklinde konuştu.
Devletsiz olan ülkelerin halini gördüklerini belirten Bozdağ, "Onların ne halde olduğunu hep beraber görüyoruz. Suriye’de bugün huzur var mı, istikrar var mı, güçlü iktidar var mı, devlet otoritesi var mı? Yok. Irak’ta var mı? Yok. Ukrayna’da var mı? Yok. Oralarda rahat eden herhangi bir Allah’ın kulu var mı. Kazanan birisi var mı, o da yok. Onun için huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize, siyasi iktidarımıza, güçlü iktidarımıza, iyi yönetimimize, siyasi mülahazaların tamamını bir tarafa bırakarak kendimiz için, çocuklarımız için, ilimiz için, ülkemiz için hep beraber sahip çıkmalıyız. Hepimizin gücü burada. Biz kavgalarımızı yapacaksak bunun dışında başka zaman yine yapılır. Ama Türkiye’nin gücünü muhafaza etmek, Türkiye’yi geleceğe güçlü taşımak hepimizin boynunun borcudur" ifadelerini kullandı.

“YÖNETEBİLECEKLERİ HÜKÜMETLER İSTİYORLAR”
Bazılarının hesaplarının başka olduğunu, yönetilebilir hükümetler istediğine vurgulayan Bozdağ, "AK Parti’yi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nu yönetemeyenler, yönetebilecekleri başbakanlar, yönetecekleri cumhurbaşkanları, yönetecekleri hükümetler istiyorlar. Buradan diyoruz ki, kim ne yaparsa yapsın, bütün iftiracılar, bütün yalancılar, bütün algı operasyoncuları, bütün hesapçılar kitapçılar, bir araya gelse, nafile bir oyundur. Çünkü hesabın büyüğünü Rabbim yapıyor, hesabın büyüğünü aziz millet yapıyor. Sandıkta bu hesabı yapanları millet sıfırla çarpacaktır Allah’ın izniyle. Millete rağmen iktidarı indirme yolu kapanmıştır. Söz, karar, iktidarı tayin, iktidarı azil görevi sadece azizi Türk milletindedir" dedi.
Konuşmaların ardından Yozgat Milletvekili Adayları Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer kürsüye çıkarak partilileri selamladı.
(İHA)