Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “2015 yılında kamu özel kesim işbirliği çerçevesinde gerçekleşen yatırımların yüzde 40’ını tek başına Türkiye gerçekleştirdi” dedi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hindistan’daki temasları kapsamında basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin Çin’in ardından ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Bakan Elvan, “Hindistan’ın alt yapı yatırımlarında bu firmalarımızın katılması ve katkı sağlamasının önemli olduğunu düşünüyorum. İkinci önemli alan ise kamu özel kesim işbirliği çalışmaları. Özellikle Türkiye’de alt yapı yatırımlarında kamu özel kesim işbirliği oldukça gelişmiş durumda. 2015 yılında kamu özel kesim işbirliği çerçevesinde gerçekleşen yatırımların yüzde 40’ını tek başına Türkiye gerçekleştirdi. Dünyada bu anlamda 2015 yılında birinci sıraya oturmuştur” dedi.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Elvan, FETÖ ile mücadelede somut adımların ne olacağına yönelik soruya, “Hindistan hükümeti terörizme karşı son derece duyarlı. Kendi ülkesinde de terörist aktivitelerin bulunmasını hiçbir zaman istememiştir. FETÖ ile mücadelemizi ve beklentilerimizi bakan anlattığımda Hint tarafının ülkemizle dayanışma içinde olduğunu ve ayrıntıları Hint makamları ile izlemeye devam edeceğiz” yanıtını verdi.
Bakan Elvan, “Bunlar Dışişleri Bakanlığımızca Hint Dışişleri Bakanlığına aktarılmıştır. Hindistan hükümeti bu konuda gereken hassasiyeti göstermektedir” dedi.
(İHA)