Rize’nin Ardeşen ilçesinde Ramazan ayının gelişi, her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça hareketli ve gürültülü bir şekilde kutlandı. İlçeye özgü bir gelenek haline gelen "patlayıcılarla karşılama" ritüeli, ilk iftar öncesi akşam ezanının okunmasıyla birlikte eş zamanlı olarak başladı.

EZAN OKUNDU, SESLER BAŞLADI...

Ardeşen’in farklı mahalle ve köylerinde yaşayan vatandaşlar, günler öncesinden hazırladıkları torpil, havai fişek ve ses çıkartan çeşitli materyalleri akşam ezanının okunmasıyla birlikte ateşledi. İlçenin birçok noktasından yükselen patlama sesleri ve gökyüzünü aydınlatan havai fişekler, Ramazan’ın manevi atmosferine ilçeye has bir heyecan kattı.

SİLAH DA ATEŞLENDİ

Rize'nin Ardeşen ilçesinde Ramazan ayını torpil, havai fişek ve silahlarla karşılama geleneği sürdü.
Rize'nin Ardeşen ilçesinde Ramazan ayının gelişine özel yapılan torpil atma, havai fişek patlatma ve silahlarla ateş etme geleneği bu yılda devam etti. Akşam ezanının ardından farklı mahalle ve köylerde ses çıkartan materyallerini hazırlayan vatandaşlar ateşlemeye başladı.

Kaynak: İHA