61SAAT SPOR SERVİSİ - Samet Emirzeoğlu - Hasan Tüncel

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 69 kiloda finale Çinli rakibini yenerek altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli’nin evinde büyük mutluluk yaşanıyor.

GURURLUYUZ, MUTLUYUZ
Busenaz’ın annesi Songül Sürmeneli, yağmur altında yaptığı açıklamada, “Çok büyük bir sevinç yaşadıklarını dile getirirken, “Şu anda Buse’nin yağmurları, bereket yağmurları yağıyor. Aslında ilk ismi de yağmurdur. Bugün çok gururluyuz, mutluyuz. Yorgunuz diyemeyeceğim çünkü çok güzel bir yorgunluk bu. Her zaman olan bir şey değil. Kızımı da Cahit hocamı da tebrik ediyorum. Hayırlısıyla daha da olimpiyatlar göreceğiz. Ellerine yüreklerine sağlık. Hayırlı olsun vatanıma milletime, Trabzonspor’uma…” dedi.

YERİMİZDE DURAMADIK
Maçı izlerken neler hissettikleri ile ilgili anne Sürmeneli, “Yerimizde duramadık. Heyecanlandık. O mu yumruk atıyor ben mi atıyorum, o mu aparkat atıyor ben mi atıyorum… Benim için kızım diyerek… Yaptı yapacağını. Kendine göre bir maç olmadı. Daha iyisini isterdi. Sonucunda başardık” ifadelerini kullandı.

BUSENAZ ÇOK HEYECANLI
Busenaz ile görüştüğünde neler konuştuklarıyla ilgili Sürmeneli, “Olimpiyat köyüne gitmek için araç bekliyorlar. Çok heyecanlı ve çok mutluydu” şeklinde konuştu.

HERKESE HAYIRLI OLSUN
Busenaz’ın teyzesi Birgül Sivri, “Çok büyük bir gurur hissediyorum. Ülkemize, Trabzon’a ve ailemize gurur yaşattı. Çok mutluyuz. Herkese hayırlı olsun. Çok başarılı. Cahit hocayı da çok tebrik ediyorum” dedi.

İMKANSIZ DİYE BİR KAVRAM YOK
Busenaz’ın ikizi Tuğçanaz Sürmeneli, “Maçı zilerken bir gülüyorum bir ağlıyorum. Tam bir duygu karmaşası içinde kaldım. 13 yıldır olimpiyat hayaliyle yatıp kalkıyor. 1 yıl ertelenmişti aslında üzülmüştük. Buse’de imkansız diye bir kavram asla yok. Olumsuzlukla ilgili asla bir cümle kuramıyorum ben” diye konuştu.

DARISI PARİS OLİMPİYATLARINA
Busenaz’ın boks partneri Bilge Kağan, “Busenaz’ı tebrik ediyorum. Bize diyecek bir söz bırakmadık. Gerek Avrupa gerek dünya ve Olimpiyat Oyunları’nda belli etti gücünü. Gereğini yaptık inşallah darısı Paris olimpiyatlarına” dedi.

SON 3 AYDA NELER YAŞADI?
Konuşmalar esnasında Busenaz’ın kondisyoneri Ferdi Sakallıoğlu, Busenaz’ın annesine çiçek getirdi. Bu sırada duygularını paylaşan Sakallıoğlu, “Tarifi imkansız duygular yaşadım. Yeni yeni toparlanıyorum. Televizyonun karşısında birkaç kez baygınlık geçirdik aile boyu. Çok gururluyum. Çok büyük şeyleri başardı. Busenaz iki korona, iki operasyonla buraya geldi. Son 3 aydır torbaya yumruk dahi atmadan, ringi özlediği o günleri bugün gibi hatırlıyorum.