61SAAT HABER SERVİSİ - Torun’un açıklamaları özetle şu şekilde konuştu: 

Gelecek partisi bildiğiniz gibi yeni bir parti. Aralık 2019 itibariyle kuruldu. Bizim Karadeniz seyahatinin 2 amacı var. Bir tanesi teşkilatlanma çalışmalarını tamamlamak. Bir tanesi de partimizin, görüşlerini, programını, hedeflerini tanıtmak.Ve bölgede ki halkımıza bir şekilde partimizin görüşlerini aktarmak. Bu amaçla başladık. Ordu ve Samsun’da bize diğer ekonomi ekibimiz de katılmıştı. Onlarla bir takım programlar yaptık. Şimdi Trabzon’dayız. 
Yeni İl Başkanımızla beraber, Trabzon’da teşkilatlanma çalışmalarına başladık. Ben daha önce hayatımın bir bölümünde de bulunduğum çok sevdiğim Trabzon iline ve Trabzonlulara selamlarımı iletmek istiyorum. 

94 / 97 arasında KTÜ’de Akademisyen olarak bulundum. 

TRABZON’U NASIL GÖRÜYOR? SİYASİ HAVASI ANKARA İLE UYUŞUYOR MU?
Aslında Ankara’yı yönetiyor. Trabzon her zaman önemli bir il olmuştur. Bu dönemde daha da güçlendi. Doğrudur, Trabzon, insan kaynağı itibariyle Türkiye’nin, dünyanın her yerinde insanı olan bir ilimizdir. Trabzon aslında Karadeniz’in en kilit ilidir. Burada teşkilatlanmak, Trabzonluların gönlüne girmek bizim için çok önemli bir hedeftir. Trabzon her zaman başarılı bir ildir. Her zaman Türkiye siyasetinde önemli olmuştur ve önemli olmaya devam edecektir. Şu anda önemlidir ve ilerde de önemli olacaktır. Gelecek partisi geldiğinde de Trabzon önemini korumaya devam edecektir. 

TEŞKİLAT KURMAKTA ZOKLANIYOR MU?

Sadece yürütmenin tek kişinin elinde toplanmasının haricinde yargı ve yasama da aşağı yukarı tek ele girdi. Dolayısıyla buna ilaveten medya tamamen iktidarın kontrolünde. muhalif olan insanların görüşlerini icra edecek mecra bırakmadı. Bu aslında demokraside olmaması gerekiyor. 
Ana akım medya diyelim. Sosyal medya hariç. İnternet medyası hariç. Onu da şimdi yeni yasalarla sınırlamaya çalışıyorlar. Çünkü baktılar ki ana akım medya artık önemsiz hale geldi, insanlar sosyal medyaya ve internet medyasına kayıyorlar. bu sefer buraları da kontrol edelim. 
Ama baskıcı yönetimler hiç bir zaman uzun vadeli olamazlar. Biz geçmişte bunları yaşadık. Dünya faşist baskıcı yönetimleri, kominist baskıcı yönetimleri gördü, askeri yönetimleri gördü, tek adam diktatörlüğüne dayalı yönetimleri gördü. Bunların hepsini gördü. Burada demokrasinin çok önemli unsur olduğunu herkes biliyor. Demokratik toplumda insanların muhalefet etme mecraları kapanmaması gerekiyor. 
Hükümete karşı muhalefet ediyorsanız düşmansınız. Muhalif değilsiniz yani. Halbuki demokrasilerde düşman olmaz. Düşman dış düşmandır. 


İNSANLAR GELECEK PARTİSİNE GELMEYE KORKUYOR MU?
Şu anda insanların temel korkusu, ben Gelecek Partisinde İl Başkanı olursam, il yönetimine girersem. Kızımı işten atarlar mı, oğluma şunu yaparlar mı? Devletle olan şu işimi engellerler mi? Ya da falan yerde ki yakınımı görevden alırlar mı? Bu demokraside olmaması gereken endişe ve korkular var. Yavaş yavaş korku iklimi aşılıyor. Biz İstanbul ve Ankara’da aştık. Anadolu’ya dalga dalga yayılıyor. Bakın Trabzon’da da aştık. Çok değerli bir il başkanımız var. Sayın Hasan Kamil Velioğlu.. Allah’ın izniyle yine onun gibi yiğit, cesur bir insan kaynağı ile yeni yönetimi oluşturacağız ve Trabzon’da Gelecek Partisinin programı ve vizyonu konuşulur olacak. 

BABACAN İLE ŞU ANDA AYRI OLMAMIZ… 
Sayın Babacan’ın partisi veya bir başka partisiyle.. Biz Ali Babacan ve etrafında ki arkadaşlar bizim dostumuzdur. Onlarla her zaman oturur, görüşür ve kalkarız. siyaseten onlar ayrı parti kurmak istediler saygı duyarız. Şu anda ayrı olmamız, uzun vadede ayrı olmamızı gerektirmez. Mevcut sistem, getirilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ister istemez ittifakları zorunlu kılıyor. Bu ittifaklar içinde değişik partiler bir araya gelecek. O bugün konuşulacak konu değil, ama seçim zamanı geldiğinde o zaman bunlar konuşulur. 


BİR PARTİ NEDEN TARCİH EDİLİR?
Bir parti neden tercih edilir. O partinin programı, vizyonu ve kadrolarından dolayı. Ve liderinden dolayı. Gelecek partisi, programının birinci cümlesi siyasetin temel amacı insan onurudur diyen bir partidir. Yani bizim ekonomiye bakımısınız, siyasete, hukuka bakışımız insan onurunu yüceltmektir. Ekonomide insan onuru nasıl yüceltilir. Belli bir gelirin altında ki kesimlere sosyal destekle. Gelir dağılımını düzeltecek politikalarla. İnsanları sadece belli bir kesimin nemalandığı ekonomik düzen değil, toplumun her kesiminin pay aldığı yeni bir ekonomik düzen kurarak. 


AK PARTİ İÇİN EN TEHLİKELİ PARTİ BİZİZ
Bugün bakınca insanlar bir alternatif arıyorlar. AK Parti’nin en büyük avantajı alternatif olmamasıydı… 
CHP olamadı çünkü AK Parti kitlesi ne kadar kızsada partisine, CHP’ye oy veremiyor. Bu gerçek yani.. İdeolojik, tarihsel arka planı var. İnsanların aklına hemen geçmiş tek parti yönetimleri geliyor. Başörtüsü yasakları geliyor. Bir çok şey geliyor. Dolayasıyla CHP’ye karşı bir direnç var. Diğer partilerde bu anlamda kanal açamadılar. Dolayasıyla şu anda AK Parti için en tehlikeli parti biziz. Çünkü AK Parti’den kopanları gidebileceği, güvenebileceği bir parti Gelecek Partisi. Bu onlar açısından en büyük tehlike. 


Z KUŞAĞINDAN OY ALINABİLECEK Mİ?
Z  kuşağı artık bağıran çağıran siyasi liderlerle bitti. Z kuşağı değil, x kuşağı, yani yaşı 40’ın altında olanların tamamı ki 20 sene geriye gidin. 20 yaş ile 40 yaş arasında kiler bu iktidarla büyüdüler. Ve sürekli bağıran, sürekli azarlayan, kendisi hiç bir hata kabul etmeyip, her türlü kötülüğü de dış güçlerin yaptığını söyleyen, ama içerde daha önce verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmeyen.. Yolsuzluklara, yasaklara, yoksulluğa karşıydı bu parti. Bugün yoksulluk artıyor. Yolsuzlukları söylemeye gerek yok. Eskiden ihalelerde iyi kötü yarış yapılırdı, şimdi yarışa gerek yok. Belli firmalara adrese teslim veriliyor. Yasaklar derseniz, artık internet yasaklarını konuşmaya başladık. 
Davutoğlu’nun bağıran çağıran insan olmaması, güler yüzlü olması, üniversite hocalığından gelme olması öğrenci ve gençlerle iletişim kurması avantaj. 

Büyük Kongremizi Eylül sonunda yapmayı planlıyoruz.