2014 yılında AK Parti il Başkanı olarak göreve başladığını hatırlatan Revi, “2014 ‘de 20 Aralık’ta kongre yaptık. 2. kongremizi 2018’in 25 Mart’ında yaptık. Aralık ayı itibariyle 6 yılı geride bıraktık. 6 yıl içinde 5 seçim oldu. 15 Temmuz hadisesi oldu. Salgın hadisesi oldu. Pandemi olayı, hepsinde partimizin yapması gerekenlerde benim de katkım olduğu için mutluyum” dedi. 

NEDEN İL BAŞKANI OLARAK DEVAM ETMEDİ?
Neden İl Başkanlığına devam etmediği yönündeki soruya Revi, “Salı günü Genel Merkeze gittiğimde orada teşkilat başkanımızla görüştük. Teşkilatta görev yapmam yönünde kıymetli Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın o yönde talimatı olmuş. Bizde her zaman söylüyoruz. Partimiz bize ne görev verirse onu yaparız. Şu anda partimiz, teşkilatta Karadeniz Bölgesinde görev yapmamız yönünde görevlendirmesi oldu. Onu yapacağız” diye konuştu. 

ADAY SAYISININ FAZLA OLMASI HANDİKAP MI?
İl Başkanı aday aday sayısının artmasının partide bir handikap yaratıp yaratmayacağı sorusuna Revi, “Temayülde aday aday sayısı arttı. Bende takip etmeye çalıştım. Temayül’de burada parti binamızda yapıyoruz. Onun için İl Teşkilat Başkanlığımız gruplamayı yaptı. Gruplar halinde alacağız. Pandemiden dolayı çok büyük kalabalık önüne geçmek için bölümlere ayrıldık. Bir taraftan temayüle katılacakların tercihleri sorulacak, diğer taraftan da bölge sorumlumuz Muhammet Avcı başkanımızda yüz yüze görüşmeler yapacak. 

GENEL MERKEZİN BELİRLEDİĞİ BİR İSİM VAR MI?
Şu anda Genel Merkezin bir isim belirlemesi yönünde bilgim yok. Ama bende sordum. Bu çalışmaların yapılmadan bir ismin belirlenmesinin söz konusu olmayacağını söylediler. Temayül tek başına veri değil, ama önemli özelliği var. Aday adayın fazla olması bize güç verir. Bir handikap değil bize güç verir. İnsanlar bu göreve talip oluyorlar, hepsine teşekkür ediyorum. Bu bir handikap değil. Süreç işleyecek. Burada temayül yapılacak, yüz yüze görüşmeler olacak, sonra Genel Merkeze gidilecek. Sayının bire indirilmesi için gayret gösterecek Genel Merkezimiz. Bu bazen tek adaylı olmuyor, çok adaylı da olabiliyor. İnşallah karar verilen adayla kongreye gidilip, güzel bir kongre yaparız” dedi. 

ORTAHİSAR KONGRESİ DE KONUŞULACAK
Revi, sözlerine şu şekilde devam etti: Biz son bir kaç haftadır, bu salgından dolayı, kısıtlamalardan dolayı, hem de bazı vakalardan dolayı zaman sıkıştı. Şu anda Ortahisar’da konuşulacak. Ortahisar yapılacak. Kadın Kolları Ortahisar Kongremizde yapılıyor. Hızlandırılması gerekiyor Şubat ayı ortasına kadar kongrelerin bitmesi yönünde talimatı var Genel Başkanımızın. dolayasıyla süreç biraz hızlı işleyecek. 

BAKAN SOYLU’YA TEŞEKKÜR
Ben bu şehirde yaşıyorum. Bakan beye de çok teşekkür ediyorum. Son 2 gündür ciddi yoğunluk yaşıyorum. Herkesin ilgisine çok teşekkür ediyorum. Önemli olan bu. Hoş seda bırakabilmek. Ben o hoş sedayı bıraktığımı düşünüyorum. Süleyman Soylu bakanımızla 3 seçim bire bir çalıştık. Dolayısıyla o da bu çalışmada bulunduğu için böyle güzel mektup gönderdi bize. Bizde onu kamuoyuna paylaştık. Teşekkür ediyorum. Teşkilat mensuplarımıza, seçmenlerimize oy versin vermesin, sizlere herkese teşekkür ediyorum. Teşkilattaki, partide ki görevimiz devam ediyor. Partimiz bize hangi görevi verirse onu yaparız. Bu davranışımız da bunun delilidir ispatıdır”