61SAAT HABER SERVİSİ - HASAN TÜNCEL - -Geçen yıl Ekim ayında yapılması planlanan Trabzon Barosu Seçimlerinin, 4 kez ertelenmesinin ardından yeni seçim tarihi belli oldu. 
Koronavirüs Pandemisi nedeniyle ertelenen seçimlerin Eylül veya Ekim ayında yapılması planlanıyor.  
Trabzonspor’un bugün 54. Kuruluş Yıl Dönümüne katılan Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, burada 61saat mikrofonlarına dikkat çeken açıklamalar yaptı. İlk olarak Trabzonspor’un 54. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlayan Suiçmez, “Bugün 54. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzonspor sadece bir kulüp değildir. Bestesi ve güftesiyle iyi yazılmış bir devrim şarkısıdır. Trabzonspor, bu şehrin dağı, denizi, Meydan Parkı, Farozu, Arafil Boyu her şeyidir. Trabzonspor’u sadece bir kulüp olarak görmek doğru değildir. Trabzonspor devrim yaratmış, bir başkaldırıdır. Emekten, haktan, hukuktan yanadır. O yüzden biz Trabzonspor sevdalıları için Trabzonspor bir devrimdir” dedi. 

ERTELENMELERE KARŞI DAVA AÇTIK
Trabzon Barosu Seçimlerinin normalde geçen yıl Ekim ayında yapılmasının planlandığını kaydeden Suiçmez, “Trabzon Barosunun seçimleri normalde tüm baroların seçimlerinde olduğu gibi geçen yıl Ekim ayında yapılacaktı. Nitekim bizde hazırlıklarımızı, çağrılarımızı, duyurularımızı yapmıştık. Maalesef o akşam mesai bitiminde saat 5 (17:00) civarında seçimlerin ertelendiği yazısı geldi. Biz ondan sonra duyuruyu yaptık. Trabzon Barosu olarak da “Erteleminin iptali için” davamızı açtık.  Onun devamında tekrar 4 kez Trabzon Barosu olarak seçim tarihi aldık. Ancak maalesef bunlar da ertelendi. Türkiye’nin her yerinde barolar, bu ertelemelere karşı davalar açtı. Trabzon Barosu da bunlardan biridir. Ne yazık ki bu davamız reddedildi. Zaten süre geçtikten sonra kabul edilmesi de bir anlam ortaya koymuyordu. 

EYLÜL VEYA EKİM AYI GİBİ OLABİLİR
Geldiğimiz süreç içinde, “artık seçimler yapılabilir” denildi.  Orada da bazı illerin seçimleri engellendi, bazı illerin seçimlerine izin verildi. Ancak bizim Baro Seçimlerinin 1 ay önceden ilan edilmesi gerekiyordu. İlan edilecek süreç, adli tatil ve bayramın hemen öncesine geldiği için, o tarihlerde bir sürü arkadaşımızın tatile gidecek olması nedeniyle biz seçim takviminin uygun olmamasından ötürü  29 baro gibi biz de seçimimizi adli tatilden sonra yapmaya karar verdik. Adli tatilden sonra karar alacağımız süreçte seçimlerimizi yapacağız. Bu zannedersem Eylül veya Ekim ayı olabilir. Henüz kararı alamadık. Kararı aldığımızda bunu 1 ay önceden ilan etmek zorundayız” dedi. 

ERKEN AÇIKLAMA DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ
Adayların şimdiden ortaya çıkması ve bunun “erken adaylık açıklaması” olarak tarif edilmesine ise Suiçmez, şu şekilde yanıt verdi: 
“Erken açıklama diye bir şey söz konusu değil. Eğer kast ettiğiniz kişiyse ki ad vermediğiniz için bende ad vermiyorum. Geçen dönemde adaydı, bu dönemde aday. Elbette herkesin aday olmaya hakkı vardır. Dolayasıyla erken açıklama diye bir şey söz konusu olmaz. Aday olduğunu insanlar her zaman açıklayabilir. Geçen Ekim’den beri seçim süreci yaşıyoruz. Maalesef pandemi dolayasıyla, ya da pandemi bahane edilerek baroların seçimlerinin ertelenmesi tuhaf bir durum ortaya koydu” 

TEKRAR ADAYIZ
Suiçmez, “Kendisinin aday olup olmadığı” sorusuna ise, “Evet ben ve yönetimimiz tekrar adayız” diyerek yanıtladı.