61SAAT SPOR SERVİSİ - Çağrı AKTAŞ

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazandıktan sonra Türkiye’nin her yerinden binlerce tebrik mesajı aldığını ve bir rüyada gibi olduğunu belirten Abdullah Öztürk, özellikle Trabzon’daki karşılamalardan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

‘’2 ABDULLAH 2 ŞAMPİYONLUK’’

Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor’un antrenmanını ziyaret eden Abdullah Öztürk, Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ile samimi sohbetinin detaylarını 61saat’e açıkladı.

Abdullah Avcı’nın kendisine çok samimi davrandığını belirten Öztürk, ‘’Abdullah Avcı bana karşı çok içten ve samimi davrandı. Merak ettiği bir çok soruyu sordu ve detaylıca dinledi. Bana ‘Sen şampiyonluğun ateşini yaktın. İnşallah sene sonunda bu şampiyonluk Trabzonspor ile devam edecek. Bu yıl 2 Abdullah 2 şampiyonluk’ dedi. Hocanın bu sözleri beni hem çok mutlu etti hem de gururlandırdı. Biz Trabzonsporluyuz ve bu takımın her zaman başarılı olmasını isteriz’’ ifadelerini kullandı.

Futbolcuların da sıcak karşılamasından ötürü memnun olduğunu belirten Abdullah Öztürk, ‘’Futbolcular ile fazla sohbet etme fırsatımız olmadı. Onlarla fotoğraf çekildik. Hepsi çok samimiydi’’ dedi.

‘’BİREYSEL HATALARDAN KAYBETTİK’’

Trabzonspor’un davetlisi olarak Galatasaray karşılaşmasını locada takip eden Abdullah Öztürk bordo mavili takımın bireysel hatalar nedeniyle puan kaybı yaşadığını belirtti.

Önemli olanın puan kaybının değil sezon sonunda şampiyonluk olduğunu ifade eden Öztürk, ‘’Galatasaray maçında bireysel hatalar olunca puan kaybı yaşadık. Ama bir olmak ve birlik olmak gerekiyor. Önemli olan şu an yaşanan puan kaybı değil, sezon sonunda kazanılması gereken şampiyonluktur. Geriye düşmemize rağmen maça yeniden ortak olduk. Galibiyet gelebilirdi ama takıma destek olmak gerekiyor. Başta söylediğim gibi önemli olan sezon sonu şampiyonluk’’ açıklamasını yaptı.

‘’ABDÜLKADİR ÖMÜR’E SAHİP ÇIKMAK GEREKİYOR’’

Karşılaşmayı stadyumda takip ettiğini ve Abdülkadir Ömür’e yapılanların doğru olmadığını belirten Abdullah Öztürk, ‘’Bizim gençlere sahip çıkmamız ve değer vermemiz gerekiyor. Abdülkadir Ömür’e karşı tepkiler oldu. Belki yarın aynı Abdülkadir sahaya çıkacak ve şampiyonluk golünü atacak. Tepkilerin abartılı olduğunu düşünüyorum. Bu kadar abartılı  tepki vermeden biraz düşünmek gerekiyor. Süreci doğru yönetmek gerekiyor. Bizler ona sahip çıkalım. Onun başarılı olacağına inanıyorum. Ciddi sakatlıklar yaşadı ve dönünce toparlanma sürecini geçiremedi. Onun yeniden takıma katkı sağlayacağını düşünüyorum ve buna inanıyorum. Onun gibi değerler kolay yetişmiyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘’BERABER MAÇ İZLEMEK İSTERİM’’

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda masa tenisi tek erkeklerde final maçında TRT kameramanı Fatih Ayaz’a ‘’Trabzonspor formanı giy, altın madalyayı kazanacağım’’ diyen Abdullah Öztürk olayın perde arkasını anlattı. 

Milli takımda olduğu için Trabzonspor formasını yanına almadığını ve TRT kameramanı Fatih Ayaz ile Trabzon’da maç izlemek istediğini belirten Öztürk, ‘’Milli takımda olduğum için Trabzonspor formamı yanıma almamıştım. Onda formayı görünce çok sevindim ve Trabzonsporlu olduğunu öğrendim. Final maçından önce kameramana ‘Trabzonspor formanı giy ve seni görebileceğim bir açıda dur. Seni gördüğüm sürece motive olup bu maçı kazanacağım’’ dedim. Sağ olun final maçı boyunca onu görebileceğim açıda durdu. Bazen heyecandan ayağa kalktı. Onunla Trabzon’da Trabzonspor’un maçını da stadyumdan takip etmek isterim’’ ifadelerini kullandı.

Olimpiyat şampiyonu Öztürk finalde Trabzonspor'u istedi! İşte zaferin perde  arkası…

‘’FİNAL FORMAMI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HEDİYE EDECEĞİM’’

Altın madalyayı kazandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini arayarak tebrik ettiğini ifade eden Abdullah Öztürk, ‘’Final maçından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beni arayarak tebrik etti. Bu beni çok mutlu etti. Bizi Külliye’ye davet etti. Şu anda program ayarlanıyor. Birkaç gün içerisinde inşallah onu ziyaret edeceğiz. Finalde giydiğim formayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğim. ‘’ açıklamasını yaptı.

30 Ağustos'ta müthiş zafer! Abdullah Öztürk Olimpiyat şampiyonu… – Sözcü  Gazetesi

‘’OKULLARDA SÖYLEŞİ YAPACAĞIZ, AMACIMIZ GENÇLERE SPORU ÖNEMSETMEK’’

Trabzon’a yönelik çalışmalarının olduğunu ve gençlerin spora yönelmesi gerektiğini belirten Öztürk, ‘’Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’e çok teşekkür ediyorum. Bizlerin her zaman yanında oldu. Trabzon’da gençlerin spora yönelmesi için çalışmalara başladık. Biraz önce telefonda görüştük ve okullarda söyleşi yapma kararı aldık. Okullardan yoğun talep var. Bu taleplere karşılık vereceğiz ve ziyaretlerde bulunarak söyleşiler yapacağız. Gençleri spora teşvik etmek istiyoruz. Sporu yaymak ve önemsetmek istiyoruz. 2024 Paris Olimpiyatları’nda üst üste 3.madalyamı da kazanarak gençlere örnek olmaya devam etmeyi hedefliyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’İYİ Kİ BU TOPRAKLARDA DOĞDUM’’

Trabzon’daki karşılama için çok mutlu olduğunu ifade eden Abdullah Öztürk, ‘’Ben sporculuk hayatımda yaşadığım en güzel olayları 1 hafta içerisinde yaşadım. Trabzon’da muhteşem karşılandım. Bu olayın Trabzon süreci gerçekten çok iyi yönetildi. Sizler aracılığıyla kulübüm Trabzonspor ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’e yeniden çok teşekkür ediyorum. Trabzon’da bana karşı inanılmaz bir sevgi vardı. Sokakta görenler fotoğraf çektiriyor ve gittiğimiz mekanlarda hesap bile ödetmiyorlar. Yıllarca verdiğim emeklerin boşa gitmediğini görmek beni çok mutlu ediyor. Gerçekten ‘İyi ki bu topraklarda doğdum’ diyorum.’’ açıklamasını yaptı.

Şampiyonlara Trabzon'da mehterli karşılama

‘’KARDEŞİM İNŞALLAH TRABZONSPOR İLE DEVAM EDECEK’’

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları masa tenisi tek erkeklerde Ali Öztürk, yarı finalde son paralimpik şampiyonu Çinli raket Ningning Cao'ya yenilerek bronz madalyada kazanmıştı.

Kardeşinin başarısı için mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Öztürk, ‘’Kardeşim çalışmalarına devam ediyor. İnşallah yoluna Trabzonspor ile devam edecek.’’ ifadelerini kullandı.

Trabzon'da olimpiyat şampiyonu olan Abdullah Öztürk ve Ali Öztürk'e coşkulu  karşılama - Son Dakika Spor Haberleri

‘’BUSENAZ ÇOK BAŞARILI BİR SPORCU’’

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya elde eden milli boksör Busenaz Sürmeneli’nin başarısı için çok sevindiğini belirten Öztürk, ‘’Trabzonlu kardeşimiz bizleri çok gururlandırdı. Busenaz’ı çok başarılı buluyorum. Onunla gurur duydum. İnşallah Paris’te yine başarılı olup altın madalyalara ambargo koyacak. Trabzon’u ve Türkiye’yi çok güzel temsil etti ve herkes onunla gurur duydu.’’ ifadelerini kullandı.

Busenaz Sürmeneli altın madalya kazandı