61SAAT HABER SERVİSİ - Elma heykeli ile ilgili konuşan Başkan Bıyık, “Biz Türkiye’nin en profesyonel şirketini bulduk. Yaklaşık 10 alternatif çalışma yaptırdık. Yaptırdığımız çalışmalar üzerinde 1 tanesinde karar kıldık. Karar kıldığımızda da eksiklikler vardı, onları da düzelttik. Şu anda aslında heykelin, asıl sonucu henüz çıkmadı. Vatandaşlar hemen paylaştı ama etrafında peyzajını yapacağız. Bence şık bir şey oldu” dedi. 

BAKAN SOYLU’YA ZİYARETİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etmesi ile ilgili de konuşan Başkan Bıyık, “Biz daha çok mevcut yaşanan son sürecin değerlendirmesi için kendisine gittim. Süreçte bizi bir kaç kez arayarak destek oldu. Süreci bizzat takip etti. Bazı iletmem gereken konular vardı, onları ilettim. Daha çok genel konuları konuştuğumuz için Yomra düzeyinde bir iletişimimiz olmadı. Zaten kendisinin de takip ettiği Yomra’da yapılmakta olan Hükümet Konağımız var. 5 bin ve binlik planlar bittikten sonra Yomra’nın Emniyet Müdürlüğünde de aynı ihale yapılıp yeniden binalaştırılacak. Onun sürecini de takip ediyoruz. Yatırımlarla ilgili konularda da ufakça konuştuk. 

SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ KARARI VAR
Saldırı süreci ile ilgili soruşturmanın gizliliği kararı var. Savcı, gerekli incelemelerini yapıyor mütalaasını hazırladığı zaman onun üzerine bir değerlendirme yapacağız” dedi. 

Bakan Soylu’nun saldırı sürecini bizzat takip ettiğini kaydederek, “Burada sadece bizim şahsımıza yapılan bir konu değil. Neticede Belediye Başkanlarının korunması lazım. Biz sürekli olarak bir ranta karşı karşıyayız. Yomra İlçesi çok hızlı büyüyen bir ilçe. Hem yatırımcı geliyor, hem nüfus geliyor. Bu konularda bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Geçmişten gelen sorunlar var. Bu yaşanan sorunlar Yomra’nın bir kaç yılının değil, 20 yılının sorunu. Geçmişten gelen o sorunların ortadan kalkması zaman alacak. Bir anda ortadan kalkmıyor. doğal olarak bunun karşısında bir duruş gösterilince bu tarz vakalarla karşılaşılabiliyor. Süreç biraz uzun sürecek’ dedi. 

PİDE SALONU YAPILACAK UÇAK
Trabzon Havalimanında pistten çıkan ve Yomra’da son olarak pide salonu yapılmasına karar verilen uçakla ilgili de konuşan Başkan Bıyık, “Uçağın kurulacak olduğu yerin zeminini hazırlıyorlar. Onun altının dolgusunu tamamladılar. Burada uzun bir süreç var. 5 - 6 ayı bulacak bir süreç. Altının zemini hazırlandıktan sonra uçağı kuracak firma İstanbul’dan gelecek. Uçağı oraya taşıyıp kuracak. Onun kurulması da yaklaşık bir 2 aylık süreyi buluyor. Bir olumsuzluk yok. 2021 yılının sonuna kadar uçağı kurmuş, çevre peyzajını tamamlamış olacaklar. Onlar kendi yatırımcı planlamasına devam ediyor. Orada bir anormallik yok. 

Avrasya Üniversitesi ile gelişmelik durumumuz yok. Yerin tamamı tarafımıza Valilik aracılığı ile devredilmiştir. Yer bizdedir. Bu alanın üzerinde sosyal alan projesi üzerinde çalıştık. Şu anda elimizde yürütmekte olduğumuz 2 - 3 büyük projemiz var. Nasip olursa önümüzdeki hafta başı sahilde yapmış olduğumuz yürüyüş ve sahil alanının 1. Etabının açılışını yapacağız. 2. Etabına devam ediyoruz. Kaşüstü’nde Pazaryeri inşaatımız, otopark inşaatımız, Kültür Merkezi inşaatımız var. çok da hepsi bir birine yük olmasın diye Avrasya’nın orada ki çalışmamımız 3 - 4 ay ertelemiştik. Eylül Ekim gibi imalata başlamayı düşünüyoruz. Orada 20 bin metre kare sosyal alan yapacağız. İçerisinde çocuk parklarının, kamelyaların olduğu, yürüyüş yolunun olduğu alan yapmayı düşünüyoruz. Biz çalışmamıza başlayacağız. Bizim Avrasya Üniversitesinin kurumsal kimliği bir kavgamız yok. Avrasya Üniversitesi ile ilgili de bir kavgamız yok. Bize göre süreç ve sorun olmadığını düşünüyoruz” dedi. 

YOMRA’DA OKUL SORUNU
Yomra’da okul sorununa da dikkat çeken Bıyık, “Yomra Belediyesi olarak 7 bin metre kare bir arsamızı okul yapılması şartıyla Milli Eğitim Bakanlığına biz bağış yaptık. Bu arsayı bağışlarken okulun yapılması şartımız var. Bu arsada sondaj çalışmalarını yapılıyor. Ondan sonra da ihale hazırlığını yapıp, ihalesini yapacaklar. 2021 yılı içinde bir aksilik olmazsa Yomra’da okul ve başka bir okula başlaması planlanıyor. Bizde takip ediyoruz. Önümüzdeki hafta bir aksilik olmazsa Milli EĞitim Bakanının programı var. Kendisine randevu talebim olacak. Bu konuyu tekrar kendisine aktaracağız. 2021 ve 22 yılında Yomra’da sınıflarda zannediyorum 50’şer kişiyle eğitim hayatı başlar diye düşünüyoruz. Geçen 44 kişilik sınıflarımız vardı. Bu sene 2 bin nüfus aldık. Bu  nüfusun çocuklarını da eklersek 50’şer kişiye çıkma ihtimali çok yüksek. Ya da başka yerlere aktarılması gerekebilir. Yomra’nın acilen 3 tane okula ihtiyacı var. 2 yıl içinde açılması planlanarak çok büyük zaruretimiz var. Ama yatırım programında 1 tane var inşallah sorun çözülür diye düşünüyoruz” dedi.