En sık görülen baş ağrılarından biri olan migren ve gerilim tipi baş ağrıları aslında basit çözümler ile giderilebilir. Peki baş ağrısına ne iyi gelir? Bunun için herkesin farklı bir cevabı olabilir. Kimi karanlık bir odada dinlenmenin iyi geldiğini söylerken kimisi de sessiz bir yerde dinlenmenin daha etkili olduğuna inanır. Peki gerçekte baş ağrısı nasıl geçer? İşte ayrıntıları…

“BAŞ AĞRISININ NEDENLERİ”

İnsanlar arasında en sık rastlanan baş ağrıları migren ve gerilim tipidir. Bu ağrılara sebebiyet verenlerin başında da stres gelmektedir. Strese dayalı ağrıları geçirmek sanıldığı kadar zor olmayacaktır. Özellikle migren ağrısı için etkili çözümler bulunmaktadır. Önce migreni iyi tanımak gerekir. Çevresel faktörlerin neden olabileceği gibi aynı zamanda stresin de yol açtığı bilinmektedir. Peki migren tipi baş ağrısı nasıl geçer?

“MİGREN AĞRISINI GEÇİRMENİN YOLLARI”

Migren ağrınız varsa ve geçmek bilmeyen bir şiddette ise kesinlikle karanlık ve sessiz bir odada dinlenmelisiniz. Özellikle ışığın ve sesin etki ettiği bilinmektedir. Ağrı seviyesini artıran önemli faktörlerdir. Aynı zamanda ilaç tedavisinin de mümkün olduğu bilinmektedir.

Kaynak; https://ajansportal.com/saglik/3-adimda-bas-agrisindan-kurtulun-h162.html