Sempozyumun açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı  Dr. Öğretim Üyesi Gönül Uraloğlu yaptı. Uraloğlu ‘’Birincisini düzenlediğimiz bu sempozyumda konu olarak pediatrik rehabilitasyon hastalarında en sık karşılaştığımız serebral palsiyi seçtik. Serebral palsi beyin gelişiminin erken döneminde meydana gelen hasara bağlı olarak ortaya çıkan, etkileri hayat boyu süren sağlık sorunudur. Son yıllarda yapılan çalışmalar gösteriyor ki yaklaşık yılda 5 bin çocuğa serebral palsi tanısı konulmaktadır. Çok değerli hocalarımızın seraplar palsi konusundaki bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı bu sempozyumun hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum, dedi.

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan ise Fizyoterapi ve Rehabilitasyon gibi sağlık alanlarının önemine  vurgu yaparak, ‘’Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün organize ettiği bu akademik faaliyete ev sahipliği yapmamızdan dolayı büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bölge ve ülke genelinden birçok katılımcının olması bu organizasyonu daha güzel bir hale getiriyor. Alanım sizin alanınızla pek uyuşmuyor ama tarihte sizin alanınızla ilgili bir şeyler söyleyecek olursam Romalılar dönemindeki hayat beklentisi otuz beş yıl, Romalılardan iki bin yıl sonra şair yaş 35 yolun yarısı eder diyordu, yani ikiye katlanmıştı yetmiş olmuştu. Bugünlerde yetmiş yaşında bir insan vefat ettiği zaman erken öldü  diye yorum yapabiliyoruz. Beklenti seksen beşlere,  doksanlara ulaştı. Bundan iki bin yıl sonra yaş beklentisi ne olacak bilmiyorum ama aynı orantıda giderse yüzlü yaşlar normal yaşlar haline gelecek. Bu arada fizyoterapi ve rehabilitasyon işin çok önemli bir yanıdır. Türkiye’nin genç bir nüfusu olduğunu her zaman söylüyoruz ve övünüyoruz. Fakat Türkiye’nin hızla yaşlanan da bir nüfusu var. Bir zamanlar çok hızlı artan genç nüfus varken, ivme yaşlanmaya doğru hızla çevriliverdi. Bu sizin varlığınızı ve bu alana yönelik hizmetlerinizi, buluşlarınızı, konuşmalarınızı çok daha önemli bir hale getirdi. Dolayısıyla sizler bütün dünya toplumlarında  olduğu gibi Türkiye toplumu içinde bundan sonraki aşamada gittikçe daha fazla önem kazanacak, daha fazla  sözüne itibar edilmesi gereken bir topluluk haline geldiniz. Bu yönden çalışmalarınız bizim için çok değerli. Bu güzel toplantının güzel sonuçlara sebep olmasını diliyor hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum’’ dedi.


Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel ‘’Serebral Palside Değerlendirme ve Tedavi’’,  Prof. Dr. Nigün Bek ‘’ Serebral Palside Ortezleme’’, Fizyoterapist Fahri Cumhur Elmacı ise ‘’ Serabral Palside Hayvan Destekli Terapi’’ konularında katılımcılara bilgi aktardılar.
Avrasya Üniversitesi’nde birincisi düzenlenen Fizyoterapi Sempozyumuna Avrasya Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin yanı sıra, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri de katıldı. Sempozyumun sonunda konuşmacılara çiçek ve plaket takdim edildi.