Belli sınıflandırmalara göre ayrılan ağrı çeşitleri, türüne göre tedavi ile iyileştirilmekte ve kişi bu sağlık sorunundan kurtarılmaktadır. Ağrı sorunu farklı sınıflara göre çeşitlilik gösterdiği içinde ağrı tedavi çeşitleri de farklılık göstermektedir. Peki bu bahsetmiş olduğumuz ağrı tedavisi çeşitleri nelerdir?
 
Pratikte en sık kullanılan ağrı tedavisi girişimsel yöntemleri şunlardır; tetik nokta enjeksiyonu, epidural enjeksiyonlar, epidural kateter yerleştirilmesi, faset eklem siniri bloğu, sakroilyak eklem bloğu, radyofrekans uygulamaları, omurilik yakınına port ve pompe yerleştirmesi, diskografi, intradiskal elktrotermal terapi ( IDET), sempatik ganglion blokları, periferik sinir blokları, omurilik pili,  kordotomi ve verteproplastidir.
 
Tetik nokta tedavisinde düşük dozda bir ilaç, ağrıların baş göstermiş olduğu ağrı tetik noktalarına enjekte edilerek ağrıların azaltılması hedeflenir ve ağrı veya açı veren bir uygulama değildir. Gerektiğinde belli aralıklarla da tekrar tekrar uygulanabilir.
 
Epidural enjeksiyonlar da ise boyun, kol, bacak ve bel bölgelerinde sinir sıkışmasına bağlı ağrılara görüntülü izleme yapılır ve ağrının sebebi olan sinir sıkışması yaşanan bölgeye ilaç enjekte edilerek sinir sıkışmasının etkisi ortadan kaldırılmaya çalışılır.
 
Epidural kateter yerleştirmesi tedavisinde ise kişinin ense kökünden kuyruk sokumuna kadar uzaman bölgeye enjeksiyon yardımıyla kateter yerleştiril ve böylece hastanın sağlık sorunu çözülmüş olur.
 
Faset eklem siniri bloğu tedavisi ise daha çok faset hastalığı yaşayan hastalara, faset eklemlerin artritinde, dejeneratik disk hastalıkları yaşayan hastalara, omurga kanalının kireçlenmesi ve dar kanal sorununda, başarısız omurga cerrahisi sorununda uygulanmaktadır.
 
Diğer ağrı tedavisi çeşitleri de bir çok ağrı sorunu çeken hastaların ihtiyaçlarına karşılık verdiği gibi bu tedavi yöntemlerini uygulamaya başlamadan önce yapılan ilk işlem doğru takip sonucunda doğru teşhisi koymaktır. Buna bağlı olarak hastalara ağrı tedavisi başlatılmakta ve hasta ağrı şikayetinden kurtarılmaktadır.