Bugün sıklıkla eksik dişlerin yerine kullanılan diş implantları, 1952'de Per-Ingvar Brånemark adlı İsveçli bir ortopedi cerrahı tarafından icat edilmiştir. 

Günümüzde diş hekimliğinde eksik dişlerin protez yerine konması için standart tedavi tekniği olarak kabul edilmektedir. 

Diş implantı, çene kemiğine yerleştirilen ve birkaç ay boyunca kemikle kaynaşmasına izin verilen cerrahi bir fikstür işlemidir. 

Diş implantı, eksik bir dişin kökünün yerine geçme görevi görür. Buna karşılık, bu "yapay diş kökü", bir yedek dişi veya köprüyü tutmaya yarar. 

Çene kemiğine kaynaşmış bir diş implantı yaptırmak, doğal bir dişe sahip olmaya en yakın şeydir. Bunun nedeni çevresindeki dişleri etkilemeden kendi başına durması ve mükemmel bir stabilizeye sahip olması olabilir.

Diş implantı ile çene kemiği arasındaki füzyon sürecine "osseointegrasyon" adı verilir. Çoğu diş implantı, vücudumuzda yabancı bir nesne olarak tanınmadan kemikle bütünleşmelerine izin veren titanyum malzeme kullanılarak yapılmıştır. 

Zamanla, teknoloji ve bilim, dental implant uygulamasından alınan sonuçların büyük ölçüde ilerleme kaydetmesine neden olmuştur. Günümüzde diş implantlarında başarı oranı %98'e yakındır. Bu nedenle diş hekimleri tarafından en çok tercih edilen tedavi teknikleri arasında yer almaktadır.

Antalya İmplant Diş Fiyatları Nedir?

Antalya'da en iyi implant yapan diş hekimleri bulunmaktadır. Hekimlerimiz ilk olarak sizde tedavi edilmesi gereken durumları saptar ve ağız yapınızın implanta uygun hale gelmesini sağlar.

Buna örnek olarak dişlerinde yüzeysel çürükler olan bir bireyin ilk olarak hekimi tarafından bu çürüklerinin temizlenmesi sağlanır. Ardından tamamen temiz ve uygun bir ağız içi sağlanınca implant tedavisi sürecine geçilir.

Peki, Antalya implant diş fiyatları nedir ve bu fiyatlandırma neye göre belirlenir?

İmplant diş fiyatlarını belirlerken birden fazla unsur önemlidir. Bu konuda ilk olarak bilmeniz gereken durum her hastanın implant tedavisi öncesi dönemde ağız içi yapısının aynı olmamasıdır.

Bu ve başka kriterler nedeni ile implant tedavisi konusunda net ve tek bir fiyatlandırmadan söz edilememektedir.

Fiyatları etkileyen bir başka unsur da kaç adet eksik dişin tamamlanması gerektiği durumudur. 

Antalya Diş Teli Fiyatları Nedir?

Antalya ortodonti alanında görev alan hekimlerimize en çok yöneltilen sorulardan biri de Antalya diş teli fiyatlarının ne olduğu, şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Fiyatlar kullanılacak olan malzeme, tedavinin süresi gibi faktörlere bağlı olarak bireyden bireye farklılık ar edeceğinden net bir fiyatlandırma söz konusu olamamaktadır.

Antalya şeffaf diş teli tedavisi de hastaya hekimi tarafından önerildiğinde uygulanan bir tedavi tekniğidir.

(H3) Antalya Diş Kaplama Fiyatları Nedir?

Antalya diş kaplama fiyatları birtakım unsurlara bağlı olarak hastadan hastaya değişir. Bu unsurlar;

Hastaya uygulanacak olan işlemin seans süresinin uzunluğu,

Hastanın ağız içerisinde var olan sağlık problemlerinin çözülmesi,

Kaplama için tercih edilen malzemenin türünün ne olduğu,

Kaç adet diş üzerinde kaplama yapılmak istendiği şeklinde sıralanabilir.

Örnek olarak Antalya zirkonyum kaplama tercih edildiğinde yapılması gereken fiyat ile kompozit laminate veneer için yapılması gereken ödeme aynı şekilde değildir. Bunun nedeni hem malzemenin kullanım kolaylığının farklı olması hem de üretimde kullanılan malzemenin kalitesinden ileri gelmektedir.

Antalya Yaprak Diş Kaplama Fiyatı Nedir?

Antalya yaprak diş kaplama fiyatı konusunda hangi unsurların etkili olduğundan bahsedelim. 

İlk olarak diş hekimi tarafından hastanın ağız içi muayenesi yapılır ve tespit edilen tüm sağlık sorunları ile tek tek ilgilenilir.

Bunun nedeni kaplamanın altında kalan sağlık sorununun bir süre sonra kaplamayı da aşındırarak açığa çıkması ve ağız içi diğer dokulara da zarar vermesi riskinin çok yüksek olmasıdır.

Bu nedenle tüm kaplama, protez, implant vs. tedavilerinden önce hastanın ağız içi sağlıklı bir hale getirilmeye özen gösterilir.

Ardından hastanın kendi tercih ettiği türde kaplama malzeme kullanılır. 

Her zaman tüm dişlere kaplama yapılması gerekmez. Bazen yalnızca problemli olan kısma yapılması uygun bulunur. Bu da fiyata yansıyabilecek bir unsudur.

Bu prosedürler gereği hastaya yaprak diş kaplama fiyatı hakkında bir bilgi vermeden önce hastanın ağız içi muayenesinin yapılmış olması gerekmektedir. Fiyatlar konusunda alınabilecek en sağlıklı yanıta bu şekilde ulaşılabilir.