Yılın 12 ayında Türk turizm sektörünün gözbebeği haline gelen Arap turistler, sağlık sektöründe de bayram havası estiriyor. Gösterişe ve süse meraklı olan Araplar, özellikle Türk dizilerindeki oyunculara benzemek için estetik merkezlerinin yolunu tutuyor. Kimi burnunu yaptırıyor, yağlarını aldırıyor, kaşını kaldırtıyor, kimi ise göğüslerini küçültüyor.

Estetik Cerrahi'den Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir,Ortadoğu 'dan gelen hasta sayılarında önemli bir artış olduğunu söylüyor. Özdemir, Kuveyt, Libya ,Mısır , Suriye , Katar, Fas , Türkmenistan 'dan çok başvuru aldıklarını anlatıyor.

Türkiye 'nin son 10 yılda plastik cerrahide büyük gelişmeler kaydettiğini belirten Klinik yöneticisi Burak Erol ise, Araplarda en çok 'Turkish Delight' burun estetiğinin talep gördüğünü söylüyor.

Sağlık turizminde en büyük pay 5.5 milyar dolar ile ABD 'de. Onu 3.5 milyar euro ile Avrupa izliyor. Sağlık turizminin Türkiye'de ise 20 milyon dolarlık bir hacme ulaştığı tahmin ediliyor. Türkiye'ye her yıl ortalama 350 bin kişi geliyor.