Avene, 270 yıldır varlığını sürdüren ve tüm dünyanın güvenini kazanmış bir Fransız markasıdır. İsmini Fransa’nın bir kasabası olan Avene ’den almıştır. Her şey 1736 yılında Marquis de Rocozel’in, şiddetli kaşınma hastalığına yakalanmış atının, birkaç banyo sonrasında rahatlaması ve iyileşmesiyle başlar. Bu sayede Avene Termal Su mucizesinin yatıştırıcı ve tahriş giderici özellikleri keşfedildi.

Avene Ne zaman Kuruldu?

Avene dünyanın en büyük dermokozmetik markalarının başında gelir. İlk olarak 1743 yılında başladığı üretiminin temelini, 1736 yılında Fransa da bulunan bir köyde çıkardığı şifalı suları ile başlatmıştır. Neredeyse tüm ürünlerinin içeriğinde bu şifalı suyu kullanmışlardır. Bu sayede insanların son derece sağlıklı ve güzel görünümlü cilde kavuşmalarını hedeflemişlerdir.

Firmanın Fransa da bulunan üretim tesislerinde ortaya konulan tüm ürünlerin temeli, firmanın kendi bünyesi içerisinde bulunan laboratuvarlarında atılmaktadır. Avene sahip olduğu uzman dermatologlarının üstün başarısı ile her türlü ürünü ortaya koyabilecek teknolojisi ile ilk testlerden geçen ürünlerin, uzun soluklu ve zorlu bir ikinci dermatolojik testlerden geçirerek ürünlerinin kalitesini her zaman arttırmaya çalışmaktadır. Bu da içlerinde her zaman farklı bir yere sahip olan ve tüm dünyada güzellik uzmanları ile uzman dermatologların bir numaralı ürünü olarak kabul edilen Avene markasının kalitesini gözler önüne sermektedir.

Laboratuvarlardan sonra insanların kullanabilmesi için firma tarafından ürünler seri üretimle kendi tesislerde el değmeden üretilir. Avene ürünleri grubunda cilt bakım ürünlerinden tutunda güzellik ve sağlıklı bir görünüm için üretilen birçok ürün bulunmaktadır. Yağlı, kuru, karma gibi tüm cilt tiplerinin isteklerini karşılayacak düzeyde ürünlere sahiptir. Özetle Avene, küçük bir kasabanın büyük bir mucizesidir.

Avene Hidroterapi Merkezinde Tedavi

Yalnızca dermokozmetik ürünler ortaya çıkarmakla kalmayıp, Avene Termal Suyu’nun mucizesini Hidroterapi Merkezi’nde hizmete sunulmuştur. Merkez, üç tarafı yeşilliklerle çevrili doğal güzellikle uyum içerisindedir. Aynı zamanda son teknoloji tıbbi cihazlarla donatılmıştır. Tüm tedaviler kontrol altında yapılmakta ve termal suyun mucizesi her alanda kullanılmaktadır. Doğanın ve sağlıklı bir görünümün tadını çıkarmak adına Avrupa’nın her yerinden insanlar burada misafir olmaktadır. Avene Hidroterapi Merkezi, “Aquacert HACCP Thermalisme” sertifikasını almaya hak kazanan ve sadece dermatolojiye kendini adamış ilk hidroterapi merkezidir. Bu standart, ziyaretçilerin ve uzmanların gözünde kalite garantisi oluşturmaktadır.

Tedavi süresince cilt tiplerini kategorileştirmekten ziyade kişisel program uygularlar. Günlük tedaviler, kişiye özel dermatolojik kontroller aracılığıyla gerçekleşir. Kişiye özel reçeteler uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra, tedavi boyunca hastalara çeşitli eğitim ve programlar verilmektedir. Bu sayede sahip oldukları vizyonun ve hedeflerin daha iyi anlaşılmasını sağlarlar.

Kontrol ve izlemenin yanı sıra, Su Araştırma Merkezi de bulunan Avene, termal kaynak suyun özgün birleşimi ve özellikleri hakkında yenilikçi araştırmalarda bulunurlar. Bugün 230 personeli bulunan merkez, termal suyun üretimi, düzenlenmesi ve kalite kontrolü için çalışmaktadır. Ayrıca bu merkez doktorların, hastaların ve eczacıların önemli oranda bilimsel eğitim ve iletişim rolünü üstlenmiş bulunmaktadır.

Avene Ürünleri ve İçeriği

Markanın formülü iyileştirici güce sahip termal su denilen doğanın mucizesinden oluşmaktadır. 1990 yılında kurulan ve 2003 yılında geliştirdikleri üretim tesislerinde; yaşlanmaya bağlı çizgilerin yok edilmesini sağlayan ürünler serisi, ergenlik döneminde veya yoğun stres ortamında oluşan aknelerin yok edilmesi için üretilmiş olan seri, günlük maruz kalınan çevresel faktörlere karşı koruma serisi gibi birçok zengin içerikli ürün zinciri vardır. Avene ürünleri tüm cilt tipi için uygundur. Özellikle kurumuş veya kurumaya yüz tutan ciltlerde cildin yatışmasını sağlar, zengin içeriğiyle cildi yeniden nemlendirir ve sağlıklı görünüme kavuşturur.

Avene Ürün Tesisleri

Tesisler ISO 9001 ve 13485 sertifikalıdır. Üretim ünitesi yüksek teknolojili tesisinde 63 milyon ürün paketlemiş ve 7000 ton formül üretmiştir. Dermokozmetik sektöründe kalite standartlarıyla öncü olan Avene her adımda sıkı kontroller içermekte ve oluşturdukları güçlü kimlikten ödün vermemektedir.

Türkiye’de Avene

Dünyanın dört bir yanında satıldığı gibi Türkiye’de de Avene satılmaktadır. Özellikler güneş bakım ürünleri özellikle yaz dönemlerinde çok tercih edilmektedir. Avene ürünlerine yetkili eczanelerden ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden alışveriş yapanlar için çok daha fazla seçenek var. N11, Hepsi burada ve narecza gibi online sitelerden güvenli olarak alışveriş yapabilirsiniz. Avene ürünlerini daha detaylı incelemek için:

https://www.narecza.com/avene