Rhamnus çayı   sorununun altında bağırsaklarla ilgili problemler yatabiliyor. Vücudun fazla ve gereksiz maddeleri düzenli atması gerektiğinden bağırsaklara dikkat etmek gerekiyor.

Bağırsak Tembelliği  Nedir Ve Belirtileri

Normal dışkılama sayısına göre ciddi anlamda azalma söz konusu. Dışkılamanın düzeninin bozulmasının nedenine bakılırsa da   klozetlerin etkisinin çok olduğu görülüyor. Klozetler dışkılama için gereken açının tam oluşmamasına neden olur.Yani dizlerin popo bölümünden daha yukarıda olması gerekirken klozetlerle bu açı farklı olur ve çıkış da olumsuz etkileniyor. Ek olarak devamlı katı yiyiecekler tüketmek, hareketin çok azalması ve hiç spor yapmamak gibi etkenler, strese yoğun şekilde maruz kalmak gibi de detaylara bakılabiliyor. Bağırsak tembelliği sorunu olan kişilerde en az 3 gün tuvalete çıkmama hali oluyor. Yani kabızlık durumu da  görülebiliyor. Hatta daha da kötüsü dışkılama  beklediği için  içeride sertleşiyor ve normal yollardan çıkması engelleniyor.  Bu da anüsün zorlanması ve yırtılmasına neden olabiliyor. bu gibi durumlarda kabızlık çayı   ile takviye almak gerekiyor. Bu çaylar özellikle bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlaması açısından tercih ediliyor.  

Kabızlık Çayı Ne Kullanmalı

Rhamnus çayı kabızlık çeken kişilerin en büyük yardımcılarından biri.   Çayın içerisindeki maddeler bağırsakların harekete geçmesini sağlıyor ve tam olarak boşaltımın olmasında bitkisel bir destek gibi görülüyor. Luis Bien   markasının bünyesinde üretilen bu çay, hızlı şekilde sonuç vermesi bakımından da bir hayli tercih edilir durumda. Tabi bu durum, vücudun değişik yerlerindeki ödemlerin atılmasında da etkili.  Tam boşaltım sağlanması ile  ödem, şişlikler gidiyor, kendinizi daha da rahat hissedebiliyorsunuz. Bunun yanında çayın üretimi gereken kontroller doğrultusunda yapıldığından içilmesinde bir sakınca görülmüyor.  Ancak miktara dikkat etmek gerekli. Bağırsaklardan atılan su gereğinden fazla olursa halsizlik gibi durumlara neden olabiliyor. bu noktada alınan ürünün kullanım talimatlarına dikkat etmek gerekiyor. Günlük alınması gereken miktar,  yan etkiler hangi durumlarda olabilir bunlara bakmak son derece önemli. Bağırsak üzerine hazırlanan bütün kabızlık için bitki çayları    kullanımında buna önem vermek gerekiyor.

 Acı Çehre Çayı

Acı çehre çayı   bağırsaklarınızdaki tembellik ya da kabızlığın giderilmesinde son derece etkili bir takviye. Aslıdna bahsedilen rhamnus çayı içerisinde de acı çehre etkisini görmek mümkün. Bu bitkinin tohumundan eklenen maddeler bağırsakların aktif hale gelmesini sağlıyor. Acı çehre tohumu, uzun dönemden bu yana bu amaçla kullanılan bir madde ve bağırsakları temizlemesiyle biliniyor. Bu etkisine ilaveten idrar , gaz söktürücü, gereksiz şişkinliği giderici durumları da sıralamak mümkün. Bu çaydan içen kişilerde bir süre sonra tuvalete çıkma isteği beliriyor ve en geç 2 saat içerisinde istenen sonuca ulaşılabiliyor. Diğer birçok bitki çayının etki süresine göre daha hızlandırılmış bir durum gözleniyor. Acı çehre, öncelikle vücudun fazla suyunu atıyor. Daha sonra ishal yapıcı etkisi ile kabızlık sorununu gidermiş oluyor. Bu noktada rutin ishallerde vücudun vitamin ve mineral kaybını dikkate almak gerekiyor. Yağ asitleri, vitamin, aminoasitler açısından kayıp olmaması için kontrollü almak doktora başvurarak içmek gerekiyor.