Günümüzde en önemli konulardan biri olan sağlık konusunda diş sağlığı, yetişkin bireylerde de hayali edilemeyen şiddetlerde ağrı yaratırken çocuklar için de diş sağlığı önemlidir. Bebeklerde ilk diş değme durumu 6- 8 aylıkken başladığı için, buna göre hazırlıklar yapılması ve 2,5 yaş sonrasında çocuklara yönelik diş macunu kullanılarak anne- baba kontrolünde diş sağlığının önemsenmesi gerekmektedir.

Çocuklarınızın diş sağlığını koruyarak, çürükten korunma konusunda ve ağız hijyeni konusunda küçük yaşta eğlenerek alıştırılması gerek çocuk diş macunu konusuna önem vermek gerekir. Diş fırçalama tekniği konusunda diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak olurken diş çürüklerine karşı da doğru ağız hijyenini ufak yaşta eğlenerek anlatmak önemlidir. Sağlıklı dişlerle bebek veya çocuklarınızın diş fırçalamaya alışmasıyla beraber çürük derdi, diş ağrısı dertlerini çekmeyecek olup diş doktorlarına ise sadece ağız ve diş sağlığının rutin kontrolleri için gelinmesi durumu söz konusu olacaktır. 

Tedavi Seansları Öncesi Çocuklarınıza Karşı Davranışlar

Çocuklar, anne ve babalar için altın değerinde evlatlardır. Hal böyle olunca da onların yaşamları kadar sağlığı da ebeveynler için önemlidir. Çocuklar için diş tedavisi de önemli detaylardan biridir. Diş tedavisinde, korkulacak hiçbir şey olmadığı gibi çocuklarınızın da canının yanmayacağının bilgisini paylaşabilirsiniz. Bu konuda çocuklarda tedavi ve randevu süreci için doğru diş kliniklerine uğrayarak bilgi ve destek alabilirsiniz.

Çocuklarınızın sıkılmaması ve uyumsuz olmaması adına randevularınızı aldıktan sonra, çocuklarınıza çok fazla işlem yapılmamasına ikna etmeye çalışın. Bu sayede çocuğunuz hem sıkılmaz hem de korkmadan tedavi olurken, yorulma veya acıma duygularını aklına getirecek sorular sormadan tedavi esnasında motivasyonunu bozmamaya özen gösterin. Bu da "acıyor mu?" gibi sorular sormadan yapılabilecek en iyi şey olacaktır. Böylelikle Antalya çocuk diş doktoru seçimlerinizi en uygun şartlarda yaparak doğru ve en iyi kliniğe ulaşabilirsiniz. 

Diş tedavisi seanslarında çocuklarınızı tedaviye getirmeden önce çok büyük bir ön hazırlık yapma doğru bir tercih olmayabilir. Bu konuda karşınızdaki çocuğunuzun daha da ürkmesine, ön yargı oluşturmaya ve korkmaması gerekeceği yerde "neden korkmamam gerekiyor ki?" gibi düşüncelere kapılmasına neden olabilirsiniz. Bu konuda diş tedavisi için uyumlu olmaları istenen çocukların yorgun ya da sıkıldıkları ana özel olarak onların yorgun olmadıkları bir zaman tedaviye getirmeye özen gösterebilirsiniz.

Bu ve benzer birçok konuda çoğu zaman çocukların diş tedavilerine karşı ön yargılarını kırmak adına onlara çok fazla "korkmamalısın" gibi uyarılarda bulunmamaya özen gösterin. Bebeğinizin dişlerine ait temizliği gerektiği adımlarda yapmanız ve çocuklarınıza ait tedavi seanslarını kaçırmadan gerçekleştirmeniz halinde çok şeye uyumlu yaklaştırabileceksiniz. Bu konuda Antalya çocuk diş doktoru desteğini alabileceğiniz çocuk dişi kliniği desteği veren Antalya’da ki bu adreste, siz de çocuklarınızın mutsuz veya huzursuz olmayacakları şekilde diş tedavileri yaptırtmalarını sağlayabilirsiniz.