Buna göre sürekli artan ve hiç geçmeyen bel ağrılarınız varsa ve bunun neden kaynaklandığını merak ediyorsanız, gün içindeki davranışlarınızı görmezden geliyor olabilirsiniz.

Bu davranışların neler olduğunu merak edenler için bel ağrılarını tetikleyen ve ev içerisinde uygulanmakta olan bazı aktivitelere değinmek istiyoruz.
Temizlik malzemelerinin kullanımı
Yerleri süpürmek için kullandığınız paspas, faraş veya fırçaları kullanırken aşırı eğilmek zorunda kalmanız halinde bel ağrılarınız artacaktır. Bu nedenle boyutlarını kendi boyunuza göre seçtiğiniz de, bu konuda zorlanmayacağınızı da görebilirsiniz. Saplarının uzunluğunu bu şekilde seçeceğiniz malzemeler sayesinde aşırı eğilmek zorunda kalmayacağınız için bel problemlerini de yaşamayacağınız anlamına gelecektir.
Bulaşıkları elde yıkamak

Bulaşıkların elde yıkanması esnasında uzun süre ayakta durmak ve bel yapısını bozacak duruşlar sergilemek de bu ağrılarınızı tetikler. Bu nedenle elde yıkamak zorunda olduğunuz bulaşıklar için pozisyonunuzu baştan seçmeli ve ayaklarınızı yerden kesecek çözümler bulmalısınız. Oturabileceğiniz bir pozisyonda bulaşık yıkamayı tercih ederseniz bunun çözümünü muhteşem bir şekilde bulmuş olacaksınız.
Yere düşen bir eşyayı almak
Bunun için birden yere eğilmek veya kanepenin altına giden bir eşyayı almak için vücudu dengelemeden davranmak bel sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle sağ veya sol elinizle uzandığınız bir alanda, tam tersi olan ayaklarınızdan birisini de kaldırmanız dengede tutacağınız vücudunuz sayesinde bel sağlığını korumanız için yardımcı olacaktır.
Aklınıza gelmeyen bu davranışların aslında bel ağrılarını dindirmek için püf noktalar olduğunu siz de görebilirsiniz. Böylece daha iyi ve sağlık lı bir şekilde ev işlerini yapmaya devam edebilirsiniz. Bel ağrısını tetikleyen ev davranışlarından uzak durmak, size de daha konforlu bir yaşamın kapılarını aralayacak olan püf noktaları barındıracaktır.
Türkiye'nin kadına dair, yasam ve stil sitesine girmek için tıklayın