BOLU (AA) - İzzet Baysal Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde, bilgisayar oyunu benzeri yazılımlarla sanal tedavi yöntemi uygulanmaya başlandı.

Hastanenin Başhekimi Uzman Dr. Gönül Canpolat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastaların normal tedavilerinin yanı sıra uygulanan bu sanal tedavinin tamamlayıcı tedavi olduğunu belirtti.

Rehabilitasyon alanında tamamlayıcı tedavilere başladıklarını belirten Canpolat, "Bunlardan biri de sanal rehabilitasyon. Hastanemizde sanal rehabilitasyon uygulamasına başlattık. Hastalarımız buna göre klasik tedavilerini aldıktan sonra tamamlayıcı anlamda bilgisayar oyunu desteği ile eğlenerek tedavi oluyor." diye konuştu.

Canpolat, hastanenin merkez ünitesinin bir katını bu tedavi yöntemi için hazırladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu tedavi yöntemine ilk kez burada başladık ve daha sonra diğer ünitelerimize de taşıyacağız bu uygulamayı. Burada fizyoterapistimiz eşliğinde felçle hasar alan bölge çalışmaya stimüle etmek amaçlanıyor. Bunu hastanın hareketleri algılayan bilgisayara yansıtarak yapıyoruz. Bilgisayardaki hareketlerini gören hasta daha sonra oyunu yönetmeye çalışıyor hareket ederek ve böylece kol ve boyun egzersizleriyle güçlendirmelerini ve bu anlamda çalışmalarını sağlıyoruz. Tenis, bowling gibi aklınıza gelen daha pek çok kol çalıştırıcı egzersizleri hasta bu oyunlarda yapabiliyor. Hastalar tarafından da kabullenildi bu uygulama."