Bursa’da böbrek nakli bekleyen çocuklar, bir alışveriş merkezindeki oyun parkında gönüllerince eğlendi.
Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile bir araya gelen böbrek nakli bekleyen 15 çocuk, gönüllerince eğlendi. ‘Gülümseyin çocuklar’ sloganı ile bir alışveriş merkezinde bulunan oyun parkına gelen çocuklar, bütün oyuncaklara binerek kendilerinden geçti. Çocuklara hediyeler verilip, yemek ikram edildi.

Çocukların mutlu olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Kumu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Altıner, “Çocuklarımızın çığlıklarını duydukça ve onların yüzlerinde tebessümü gördükçe çok mutlu oluyoruz. Bu mutluluğu herkesin paylaşmasını istiyoruz. Ölünce toprakta çürüyen bir organ kimsenin işine yaramayacak. Ama bir kişi kurratabilirsiniz” diye konuştu.

ANNESİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDU
Kızının doğmadan önce böbrek rahatsızlığı olduğunu ifade eden Muazzez Kıllıoğlu, “3 kızım var. Meryem 7 yaşında ve ilk çocuğum. Anne karnındayken rahatsız olduğunu öğrendik. 14 günlük iken hastanelerde koşturmaya başladık. 3,5 sene diyalize girdi. Daha sonra böbreğimi verdim. 3,5 sene önce böbrek nakli oldu. Şu anda gayet durumu iyi. Bence herkes organların bağışlasın” dedi.

BİR OĞLUNU KAYBETTİ, İKİNCİSİNİN ÜZERİNE TİTRİYOR

Türkiye’de organ bağışının eksikliğini 16 yaşındaki oğlunun vefatı ile çok daha iyi hissettiklerini ifade eden Nezahat Güneş ise, “Oğlum Furkan Mert’in böbrek rahatsızlığı olduğunu öğrendiğimizde dünyamız karardı. Gitmediğimiz hastane ve doktor kalmadı. Organ nakli olmadığı için bir sene önce 16 yaşında oğlumu kaybettim. Şu anda kardeşi 9 yaşındaki Emirhan’ı da böbrek yetmezliği olma ihtimaline karşı kontrol altında tutuyoruz. Ben organlarımı ehliyet alırken bağışladım. Böyle bir şeyin başımıza geleceğini bile bilmiyordum. Ben herkesin organlarını bağışlamasını istiyorum. Çünkü organ nakli bekleyen birçok insanımız var” diye konuştu.
Abisini çok özlediğini ifade eden Emirhan ise, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.
(İHA)