Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi ve Eğitim Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyona Başhekim Prof. Dr. Şükrü Çelik, Doç. Dr. Orhan Veli Doğan, Baş Asistan Dr. Mustafa Tarık Ağaç, Uzm. Dr. Tayyar Gökdeniz, Uzm. Dr. Ahmet Çağrı Aykan, Op. Dr. Ali İhsan Parlar gibi alanlarında uzman doktorlar katıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi ve Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şükrü Çelik, “Bu işlem Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon gibi sade bir Anadolu Şehri’nde yapılması özellik arz ediyor. Hem bölge için, hem de şehir için önemli bir olay. Bizim yaptığımız işlem bir ekip olarak, anjiyografik yöntemle aort kapağının değiştirilmesi. Bizim ülkemizde 2010 senesinden beri yapılıyor. Biz bu işlemi gerçekleştiren Türkiye’deki ilk 5 merkezden birisiyiz. İşlem esasen son derece kompleks bir işlem olmasına rağmen anjiyografik yöntem ile yaptığımız için daha kolay oluyor. Bu sayede hastanın kısa bir zaman içerisinde ayağa kalmasına ve normal fonksiyonuna geçmesini sağlıyor. Standart ameliyatın yapılamadığı yüksek ameliyat riski nedeniyle yapılamadığı hastalıklarda bir tedaviyi uygulamamız söz konusu. Bu kesinlikle cerrahi tedavinin bir alternatifi değil, fakat risk sebebi ile cerrahi yapılamayan hastalarda alternatif belli bir yaşın üzeri hastalarda ekstradan bir yöntem olarak değerlendirilmesi gereken bir tedavi şekli” dedi.
Aort kapağı anjiyografi yöntemi ile değiştirilen 85 yaşındaki Ayşe Ekici ise hastalığı nedeniyle daha önce merdiven dahi çıkamadığını ve çabuk yorulduğunu belirterek “Allah doktorlarımızdan razı olsun” diyerek ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.