BOLU (AA) – Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Abdullah Danışman, başlattıkları kan toplama kampanyasına kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği, 'iyilik kanımızda var' sloganıyla karşılık vererek, kampanyaya örnek bir yaklaşımla ortak olduğunu belirtti.

Danışman, yaptığı basın açıklamasında, Türk Kızılayı'nın "Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır" sloganıyla sürdürdüğü kan bağışı kampanyasına, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin destek verdiğini ifade etti.

Kampanya kapsamında, Perşembe günü kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği çatısı altında çalışmalar yapılacağını anlatan Danışman, "İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi ile İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fakülte Ünitesin'de kurulacak mobil bağış merkezlerinde sağlık çalışanları kan bağışında bulunacak." diye konuştu.

Danışman, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, "Bağış yapmak, insan hayatını kurtarmak adına yapılması gereken toplumun sosyal bir sorumluluğudur. Acil olarak kan bekleyen insanlara verebilecekleri en güzel armağan olmakla birlikte kendi sağlığımız için de büyük faydaları beraberinde getirmektedir." şeklinde konuştu.