BOLU (AA) - Türk Kızılayı Kan Bağışı aracının, her gün farklı bir hastanenin önünde hizmet vereceği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi arasında yapılan protokol kapsamında, vatandaşların artık her gün çeşitli hastanelerde bulunması planlanan kan bağışı aracına kan verebileceği belirtildi.

Uygulamanın, 2 Ocak 2018 tarihinde başlayacağı vurgulanan açıklamada, kan bağışı aracının pazartesi, salı ve çarşamba günleri İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde, perşembe günü İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde, cuma günü ise İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, "Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi arasında imzaladığımız protokol ile bundan böyle kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız, haftanın her günü belli hastanelerimizde bulunacak kan bağışı aracı ile kan verip, kan ihtiyacı olan pek çok hastaya umut olabilecekler. Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara bu uygulamanın kolaylık sağlıyoruz." ifadesini kullandı.