Bireyler arası ilişkilerde İletişim

İnsan iletişim kurma becerisi ile kişilerarası ilişkiler ağına girer ve böylece varlığını sürdürebilir. Öyle ki açlığını ve susuzluğunu gidermesi, kendine güvenli bir ortam sağlayabilmesi, sevmesi ve aidiyet hissetmesi; kısacası hayatta kalma ve kendini gerçekleştirme ihtiyaçlarını karşılayabilmesi neredeyse tamamen bu beceriye bağlıdır. Pek çok düşünür ve bilim insanının, iletişim ve kişilerarası ilişki konusunu değerlendirmek amacıyla çaba harcamış olduğu görülmektedir. Kişilerarası ilişkilerinizi daha iyi konuma getirmek için hipnoterapiye olan ihtiyacınızı Bursa Hipnoz karşılamaya hazırdır. 

Kişilerarası ilişki, genel olarak en az iki kişinin anlam paylaşma süreci olarak tanımlanabilir. Kişilerarası bir ilişkinin meydana gelmesi için, bu süreçte birbirlerine yönelik davranışlarda bulunan ve davranışlarıyla birbirlerini etkileyen en az iki bireyin olması gerekmektedir. Bu süreçte iki bireyin yüz yüze konuşmaları gerekir. Kişilerarası ilişki, genel olarak, bireyin diğer insanlarla kurduğu ilişkide deneyimlediği duygu, düşünce ve davranış tarzlarını içermektedir.  Davranışlarınızla çevreye kendinizi daha anlatabilmek için Bursa Psikoterapi sizlerin hizmetindedir. 

Başkalarıyla temas ve iletişim kurma insanın en derin ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Bireyin olumlu ve doyurucu kişilerarası ilişkiler kurabilmesi ise, onun sahip olduğu empati ve duygu farkındalığı düzeyiyle yakından ilişkilidir. Çeşitli bilim adamlarınca bireyin kişilerarası ilişkilerinin kalitesini belirleyen unsurun, IQ düzeyinden daha çok duygusal zeka düzeyinde aranması gerektiği ileri sürülmektedir. Olumlu ve doyurucu bir şekilde kişisel ilişkileri geliştirmek için bir çok alanda danışmanlık hizmeti alabilmek için https://www.bursapsikolog.org/ sitesini incelemenizi tavsiye ederiz. 

Bireyler arası ilişkilerde Empati

Empati, Kişinin kendisini karşısındakinin yerine koyarak onun, duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlaması, onun hissettiklerini hissetmesi ve bu durumu ona iletmesi süreci olarak tanımlanabilir. Bu süreçte bireyin, karşısındaki kişinin duygularına, ihtiyaçlarına, kaygılarına odaklanması oldukça önemlidir. Bu açıdan bakıldığında empatinin iletişim kurulan kişiye yönelik bir duygu, farkındalık hali olduğu söylenebilir. Kişilerarası ilişkilerin kalitesini belirleyen bir değişken olarak empatinin yeterli düzeyde olmadığı bir ilişkide, iletişim çatışmaları yaşanması ve ilişkinin olumsuz etkilenmesi kaçınılmazdır. Olumsuz giden ilişkilerinizde bir uzman desteğine ihtiyacınız olduğunda bursapsikolog.org sizlere destek vermeye hazırdır. 

Kişilerarası ilişkilerde empatiye eşlik eden en önemli unsur, kişinin kendi duygularına yönelik farkındalığıdır. Duygu farkındalığı, bireyin kendi duygularını tanıması ve bu duyguların doğurduğu sonuçları fark etmesi olarak tanımlanabilir