Uzun süreli ya da ani cilt gerilmelerinden oluşan cilt açıklıkları çatlak tedavisi ile giderilmektedir. Kişiler yaş, cinsiyet ve dokuların yapısına bağı olarak lazer çeşidi belirlenmekte ve uygulama gerçekleştirilmektedir.

Çatlak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çatlak tedavisi hamilelik sonrasında da uygulanabilir yöntemlerdendir. Lazer tedavi yöntemlerinde fraksiyonel ve radyofrekans yöntemi cilt çatlağı tedavisinde en çok tercih edilen yöntemler arasındadır. 4 ile 6 seans arasında uygulanmakta ve seans sayısı farklılık göstermektedir. Seans aralıkları da 3 ile 6 hafta arasında yapılmaktadır.

Göz Altı Morluklarının Giderilmesi

Gözaltı morluğu günümüzde her altı kişiden birinde görülmekte ve estetik dışı görüntü oluşmaktadır. Bireyleri olduklarından daha yaşlı göstermektedir. Genetik sebepler ile bazı kronik hastalıkların da bu sorunun oluşmasında etkili olduğu bilinmektedir. Göz altı morlukları için çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Farklı medikal ve cerrahi uygulamalar gerektirebilen uygulamalar sayesinde sorunlar kolaylıkla çözümlenebilmektedir. IPL, kimyasal peeling, yağ transferi ve hyalüronik asit içerikli dolgular tedavi yöntemlerindendir.

Çene Dolgusu

Kişilerin karakteristik hatlarına ve yüz simetrilerine bağlı olarak belirsiz çene hattının belirginleşmesi için bu yöntem gerçekleştirilmektedir. Büyük ya da daha küçük çeneye sahip olmak isteyenler bu yöntemi uygulamaktadır. Çene dolgusu uygulamaları sayesinde ön kısımlar düzenlenmekte, çene hattı ve gıdık bölgeleri de istenilen şekle getirilebilmektedir. Çene dolgusu fiyatları uygulamaya bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgu öncesinde muayene yapılmakta ve uygulanacak olan doz belirlenmektedir. Yüzün alt bölgelerinin simetrik olabilmesi için uç kısım ile çene hattı belirginleştirilmektedir. Bu da kemik yapı üzerinde uygulanmaktadır. Bu yöntem daha hoş ve estetik çene görüntüsü kazanılması için yapılmaktadır.

Çene büyüklüğü ya da asimetrinin düzeltilmesi, çekici ve orantılı çene hattı elde edilmektedir. Çene altındaki sarkıklıklar ve deforme görüntüler de çene dolgusu uygulamaları içerisinde değerlendirilmektedir. Bu işlem herkese uygulanabilmekte ve hasta için pratik işlemlerdendir.