Su sebilleri de suyun kullanımını kolaylaştıran ve günümüzde her yerde karşımıza çıkabilen aletlerdir. Su sebilleri içerisindeki kirli su, yosun oluşumuna neden olmakta ve bakteri üremesi için zemin hazırlamaktadır. Kısacası depolar, sebiller, su havuzları, zaman içerisinde bakteri üretimine uygun hale gelmektedir. 

Su Depolarını ve Sebillerini Temizleme

Bakteri oluşumun kaçınılmaz olduğu bu alanlarda, temizleme yapılması şarttır. Yapılacak olan bu temizlik neticesinde, sağlığınız açısından daha temiz su elde edeceksiniz. Su deposu temizliği alanında uzman kişilerce yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde su sebili temizliği de yapılmalı ve tüketmiş olduğunuz suları gönül rahatlığı ile içmelisiniz. 

Sudan Gelen Bakteriler

Koliform, ekoli, enterekok olarak bilinen bakterilerin üreme alanı olan kirli sular, tifo, kolera, yüksek ateş, ishal gibi rahatsızlıklara sebebiyet vermekte ve bu rahatsızlıklar zamanla ciddi boyutlara ulaşabilmektedir.

Su deposu temizliği sağlandıktan sonra, akan suyun sağlıklı ve steril olarak kullanıma sunulması gerekmektedir. 

Su deposu temizliği en geç 6 ayda bir yaptırılarak insan sağlığını olumsuz etkileyecek problemlere zemin hazırlanmamalı ve sağlıklı su kullanımı sağlanmış olmalıdır.

Sebil Temizliğinin Önemi

Su sebillerinde oluşacak olan yosunlanma devamında  koliform olarak bilinen bakteri çeşidinin üremesine neden olur. Koliform hızlı üremekte ve ishal, kusma, bulantı gibi rahatsızlıklara sebebiyet vermektedir. Kirli su koku ve tat farklılıklarına da sebebiyet verecektir.

Su sebili temizliği 3 ayda bir yapılarak oluşacak olan problemlerden kurtulmak gerekir. Böylelikle gönül rahatlığı ile sağlıklı su kullanabilirsiniz. 

Firma Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Su sebili temizliği ve su deposu temizliği yapan firmaların, Sağlık Bakanlığı'nın onaylı izin belgesi, tüm yetki ve kalite belgeleri ile personel yetki belgelerinin eksiksiz olmasına dikkat edilmeli ve bu belgeler sorgulanmalıdır.

Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı, Türkiye geneline hizmet veren Tekdez kaliteli ve profesyonel hizmetin adresi olarak yıllardır tercih edilmektedir.

Su deposu temizlik ve su sebili temizlik işlemleriniz için gerekli ekip ve ekipmanlara sahip kurum sayesinde, eksiksiz hizmet alabilirsiniz. 

Yapılacak olan temizleme işleminin ardından, depo ve sebiller sonrasında da firma tarafından periyodik takibe alınarak düzenli olarak bilgilenmeniz sağlanmaktadır. Bu sayede zamanı geldiğinde depo temizleme işlemini yaptırabilirsiniz. 

Sağlıklı yaşam, sağlıklı su demektir. Sağlıklı su kullanımı, tüm problem ve çözümü için https://tekdez.com/ linkini tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.