Büyük küçük pek çok kimse tarafından sorun olarak görülen sivilceler, bazen sosyal hayatı da olumsuz etkilemektedir. Özellikle ergenlik döneminde başlayan sivilceler, ilerleyen dönemde kalıcı olabilmekte veya iltihaplı hale gelip rahatsızlık verebilmektedir. Son dönemlerde en iyi sivilce tedavi edici krem olarak tavsiye edilen clinoper jel hakkında merak edilenler ayrıntılı açıklanmıştır.  

Clinoper Jel Nasıl Bir Şeydir?

Özellikle sivilcelerin tedavisinde düzenli bir şekilde kullanıldığında oldukça faydalı sonuç veren jel kıvamında bir kremdir. Bu ürün var olan sivilcelerin kuruyup geçmesine yardımcı olurken aynı zamanda ciltte yeni sivilcelerin oluşmasını da önlemektedir. Ayrıca cilt yapınızın pürüzsüz bir görünüme kavuşturulmasında yardımcı olur. Soyucu etkisinin olduğunun altını da çizelim. Soyucu etkisi ciltteki ölü hücreleri atarak daha pırıl pırıl bir görünüm sağlar.  

Etken ve Yardımcı Maddesi Nedir?

Son dönemlerin en çok tercih edilen sivilce kremi olan clinoper jelin etken maddesi, Benzoil Peroksit ve Klindamisin Fosfattır. Hafif kurutucu ve soyucu özelliği bulunan jel, cildin dış yüzeyinin, bu etkisi nedeniyle kolay bir şekilde biriken yağ ve kirden arındırır. Böylelikle sivilce oluşumunun önüne geçilmiş olur.  

Ne İçin Kullanılır?

Sıklıkla tavsiye edilen bu ilaç, hali hazırda bulunan sivilcelerin kurutulup giderilmesinde ve yeni sivilce oluşumunun engellenmesinde kullanılır. Cildi yağ ve kirden arındırarak daha parlak bir görünüm kazandırır. Siyah nokta ve beyaz nokta oluşumunu da içeriğinde barındırdığı özellikler yardımıyla yüksek oranda engeller. Sivilceye sebep olan bakterilerin sayısını hızla azaltarak müthiş bir sonuç elde edilmesini sağlar.  

Kullanım Şekli Nasıl Olmalıdır?

En çok merak edilen konulardan birisi de kremin kullanım şeklinin nasıl olacağıdır. Öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta, eğer kremi doktor reçete etmişse, ne şekilde kullanımı tavsiye edilmişse o şekilde kullanılmalıdır. Kesinlikle doktor tavsiyesinden az veya daha etkili olması için fazla kullanılmamalıdır. Aksi durumda yan etkilerine maruz kalınabilir. Öncelikle yüz, suyla güzel bir şekilde yıkanıp durulanmalıdır. Daha sonra krem parmak ucuna alınıp tedavi uygulanacak bölgeye masaj yapar gibi hafif hareketlerle sürülür. Etkili bir sonuç alabilmek için, düzenli bir şekilde ve doktorun önerdiği süre boyunca kullanılmalıdır. Günde bir kez ve genellikle akşam uygulanması tavsiye edilmektedir. Kullanım sonrası eller mutlaka sabunlu su ile yıkanmalıdır.  

Clinoper Jel Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kremin doktor tavsiyesi ile kullanılması oldukça önemlidir. Eğer doktor tavsiyesi olmadan kullanılacaksa dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Öncelikle kremin içerisinde bulunan etken maddelere karşı herhangi bir alerjiniz varsa ilaç kullanılmamalıdır. Sivilcelerin tedavisi için kullanıldığından, ciltte herhangi bir yara, tahriş veya leke varsa o bölgeye uygulamayınız. İlacın etkisini göstermesi en ay bir ay sürebilir. Ancak 3 aydan fazla kullanılmamalıdır. Bu cilt ürününün kullanımı sırasında ciltte aşırı kuruluk, kızarıklık veya yüksek oranda tahriş görülürse doktor kontrolünde ilacın kullanım sıklığı ve süresi azaltılabilir. Tedavi süresi boyunca mümkünse güneş ışınlarından kaçınılmalıdır. Aksi durumda hassas durumda olan cildiniz de güneş yanıkları ve lekeleri oluşabilir. Tedavi süresince ciltte tahrişe yol açabilecek ürünler kullanılmamalıdır. Krem ağız ve göze temas etmemeli, aksi durumda bol su ile hemen yıkanmalıdır. Kremin daha kısa sürede ve daha çok etki göstermesi için kullanılan miktarı ve kullanım süresini arttırmak, fayda etmeyip istenmeyen yan etkilere sebebiyet oluşturabilir. Renk açma ve beyazlatıcı etkisi bulunan jeli, mümkün mertebe saçınıza ve çarşaflarınıza değdirmeyiniz. 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Gebelik ve emzirme döneminde ise kullanımı mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır.  

Clinoper Jel ve Yan Etkileri

Az da olsa clinoper jel yan etkileri bulunmaktadır. Jeli ilk kullanmaya başlanıldığında ciltte kuruluk ve soyulma yaşanacaktır. Bu durum ilacın etkisini göstermeye başladığı anlamına gelmektedir. Ciltte kuruluk fazla olursa, jel kullanımı sonrası cilde nemlendirici sürülebilir. Eğer rahatsızlık derecesinde kuruluk ve soyulma devam ederse mutlaka doktorunuza danışın. Aşırı yan etkisi olmamakla birlikte; şiddetli karın ağrısı, nefes alıp vermede zorluk çekme, dudak ve boğazda şişme gibi durumlar yaşanırsa ilacı kullanmayı bırakıp vakit kaybetmeden doktorunuza danışmalısınız. Bu gibi durumların yaşanması, ilacın içerisindeki etken maddelerden birine alerjiniz olduğu anlamına da gelmektedir.  

Fiyatı Ne Kadardır, Nereden Alabilirim?

Clinoper 25 gr jel eczanelerde satılmaktadır. Fiyatı yaklaşık 35 tl olmaktadır. Bu fiyatlardan daha pahalı satan eczanelerden almayın. Ayrıca değişen dolar kuru fiyatlarına göre de satış fiyatında değişiklik olmaktadır.  

Muadilleri(eşdeğerleri) Nelerdir?

Clinoper jel genellikle eczanelerde satılan bir krem olmasına rağmen, kimi zaman bulunamayabilir. Bunun yerine aynı etkiye sahip muadilleri ise şunlardır: Clindoxyl 25 gr jel, Benzalin Topikal Jel 25 gr, Benzalin Topikal Jel 50 gr, Oximin Jel 25 gr  

Saklama Koşulları

Çocukların göremeyeceği ve ulaşamayacağı yerde mümkünse ambalajında muhafaza edilmelidir. Eğer krem açılmamış ise, buzdolabında 8 derece sıcaklığa kadar saklanabilir. Eğer krem açılmışsa 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. İlacı son kullanma tarihinden sonra kesinlikle kullanmayınız. Eğer son kullanma tarihi geçmemiş olsa da tedavi süresi sonrası ilacı atınız.  

Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Eğer sivilcelerinizden şikayetçiyseniz, öncelikle doktor muayenesi, sonrasında ise ilacı kullanıma başlamanız gerekir. Bu krem hakkında merak ettiğiniz her şeyi doktorunuza sorabilir, aynı zamanda internet siteleri üzerinden kullanan kişilerin yorumlarına ulaşabilirsiniz. En çok merak edilen soru ise, ilacın nerede? ve ne amaçla? kullanıldığı olmaktadır. Bilindiği üzere, krem rahatsız edici sivilcelerin giderilmesi ve tekrar çıkmasının önlenmesi için kullanılmaktadır. Genellikle doktor reçetesi ile alınsa da, eczanelerde satıldığından istediğiniz zamanda temin edebilirsiniz. Ancak, kullanım talimatına ve ciltte gösterdiği etkilere oldukça dikkat edilmelidir. İlaç tedavi amacı ile kullanıldığından sürekli kullanımdan kaçınılmalıdır. Aşırı derece de yan etkisi bulunmamakla beraber, içeriğindeki maddelere alerjiniz varsa eğer, hafif yan etkileri görülebilmektedir. Bu durumda ilaç kullanımını durdurup, doktorunuza danışmalı ve sonrasında kullanıma devam etmelisiniz.  

Kullanıcı Yorumları

İlacı kullanmaya başlamadan önce kişilerin merak ettiği, ilacın kullanan kişilerin yorumları olmaktadır. Genel itibari ile bakıldığında clinoper jel kullananlar, özellikle sivilcelerin tedavi edilmesinde oldukça etkili olduğunu vurgulamaktadır. Kullanıcı yorumlarından en çok gelen yorum ise, ilacın ciltte ilk kullanımda kızarıklık veya kuruluk oluşturmasıdır ki bu durum zaten normaldir. İlacın kullanılmaya başlaması ile ciltte kuruluk ve kızarıklık oluşturması, ilacın etkisini göstermeye başladığı anlamına gelmektedir. Burada kişinin dikkat etmesi gereken durum, yaşanan bu kızarıklık veya kuruluğun rahatsız edecek kadar aşırı boyutta olmasıdır. Yaşanan bu durumda, ilaca karşı alerjiniz olduğu söylenmekte ve hemen ilacın kullanımını bırakıp, doktora başvurmanız gerekmektedir.