Diş Teli fiyatları rahatsızlığın derecesine göre belirlenir. Diş teli temel anlamda dizilim bozuklukları ve çapraşık dişlerin düzeltilmesi amacı ile kullanılan bir tedavi yöntemidir. Diş teli fiyatları hastanın diş yapısı veya anatomik yapısına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Diş tellerinin uzun süreli kullanımı tedaviyi daha çok etkin kılmaktadır. Ayrıca diş telleri dişlerin daha dayanıklı yapıda olmasını desteklemektedir.

Tedavide Fiyatlar Nasıl Belirlenir? 

Diş teli fiyatlarını belirleyen farklı etken ve etkenler bulunmaktadır. Toplumda diş, çene ve kemik yapısı farklı olduğundan dolayı ortodonti tedavileri sürekli şahsa özel uygulanmaktadır. Ortodontide uzman doktorlar, gülüşünüz için gerekli tedavi sürecini hazırlayıp hastalara gerekli bilgileri detaylı bir şekilde verir. 

Diş teli fiyatları güncel olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Kişinin klinik muayenesinden geçmesi fiyat aralığının belirlenmesinde en doğru seçenek olacaktır. Böylece kişinin durumu göz önüne alınarak en uygun tedavi hazırlıkları yapılmaktadır.

Diş teli fiyatlarında hekimin kendi muayene ücreti, tedaviye ek olarak talepte bulunabileceği malzemeler ve tadevideki kullanılan malzemenin kalitesine göre diş teli fiyatları değişkenlik gösterbilmektedir. En doğru sonuç hekim tarafından muayene ile elde edilebilir. Net bir tedavi ücreti öğrenme imkânı elde edilebilmektedir.

Diş Teli Çeşitleri

Diş teli dünya genelinde oldukça sık tercih edilen ağız estetiğini kusursuz kılan bir tedavi seçeneğidir. Diş teli çeşitleri çok fazla olmamakla beraber, bunlardan bazıları dayanıklı ve bazıları da uygun fiyatlıdır.

Dünya çapında en çok tercih edilen diş teli türü metal diş telleridir. Bu diş telleri genellikle çocukların tedavisi için sıklıkla kullanılmakla beraber, oldukça dayanıklıdır. Dişlerin dış tarafına yerleştirildiği için bu diş telleri oldukça belirgin bir şekilde gözükse bile, bu diş telleri diğer diş teli türlerine kıyasla daha hızlı sonuç vermektedir.

Şeffaf diş telleri, diş tellerinin gözükmesinden rahatsız olan kişiler için birebirdir. Bu diş telleri metal diş tellerine kıyasla daha az belli olmaktadır. Diş tellerinin gözükmesinden rahatsız olan kişiler bu nedenle genellikle bu diş telini kullanmaktadır. Diş teli fiyatları tercih edilebilecek ürün çeşidine göre de değişkenlik göstermektedir. Sizler de dilediğiniz çeşitte ürünü tercih ederek anında tedaviye başlayabilirsiniz.