Fit ve sağlıklı görünmenin en önemli noktalarından biri sağlıklı kilo vermektir. Özellikle kadınlarda takıntı haline gelebilen bu durumdan kurtulmanın başlıca püf noktaları vardır. Kadın ve erkek metabolizması aynı hızla çalışmamaktadır. Erkeklerin metabolizması, kadınlara oranla çok daha hızlı çalışmakta bu yüzden de büyük porsiyonları daha çabuk sindirebilmektedirler. Kadınların bu durumda yapması gereken ise, günlük vücuduna alması gereken kalori aralığını belirlemektir. Günlük alması gereken kalori miktarı aralığında beslenmesi için, her istediği ürünün kalorisini içeren bir siteye ihtiyacı vardır.

Gelişmiş Yan Panel İle Kaloriler Kontrol Altında

Diyetkolik sitesi, diyet yapmayı sağlıklı beslenme olarak algılayan herkese yardım etmektedir. Sol taraftaki açılır sekmesinde, kaç kalori seçeneğine tıklandığında yukardaki arama kısmına yedikleri ya da yemeyi düşündükleri ürünlerin ismini yazmaları yeterlidir. Besin maddelerinin hangi şekilde pişirilmesi ve ne kadar yenmesi ile kaç kalori alınacağını gösteren bu sistem, özellikle sağlıklı beslenmeyi hayat felsefesi haline getirmek isteyenler için oldukça başarılı sonuçlar çıkartacaktır.

Kalori takip sistemi ile üye olunduktan sonra kolayca günlük aldığınız yiyeceklerin kalorisini hesaplayabilir ve sistemin kendi oluşturduğu diyagramlarda alabileceğiniz daha kaç kalori olduğunu görebilirsiniz. Kolay bir kullanımı olan sitede, özellikler kadınların işine yarayacak pek çok unsur da bulunmaktadır.

Kalori Yakımı ve Egzersizler

Hangi egzersiz kaç dakika yapılıyorsa kayıt edildiğinde, günlük harcamanız gereken kalori miktarından düşülmekte ve böylelikle sağlıklı bir döngü oluşturulmaktadır. Geçmişe dönük son bir ay ya da son bir haftanızı inceleyebilir, kaçamak yaptığınız günleri egzersiz yaparak kapatabilirsiniz. Kişisel verileriniz girdiğinizde sizlere günlük harcamanız ve almanız gereken kalori dengesini otomatik oluşturan sistem, sağlıklı yaşam için oldukça iyi hizmetler sunmaktadır.

Su Hatırlatıcısı

Özellikle su içmekte zorlanan ve unutan kişiler için, su takip sistemini internet sitelerine eklemiş olan online diyetisyen görevi gören sitede, suyun sağlıklı kilo kaybında ne kadar önemli bir rol oynadığını her fırsatta belirtmektedir. Sağlıklı bir kilo kaybı yaşamak için, vücuttan atılması gereken toksinlerin böbreklere kadar gelip idrar yoluna gidememesi su eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Özel Yemek Tarifleri

Özellikle kalorisine dikkat edenler için özel yemek tariflerinin bulunduğu sitede, dilediğiniz ürün başlığı altında arama yaparak, dilediğiniz yemeğin sağlıklı tarifine kolayca kavuşabilir ve kalorileriniz sayabilirsiniz. Özellikle metabolizma hızı, ideal kilo, vücut kitle endeksi ve vücut yağ oranı hesaplama alanlarında verdikleri hizmetler ile ziyaretçilerine sağlıklı kilo vermenin önemini bir kez daha hatırlatmaktadırlar.

Popüler egzersizler arasından kaç set yaptığınızı kaç dakika ağırlık ya da koşu yaptığınızı girerek kendi profilinizdeki bilgi birikimini artırırsınız. Böylelikle kaç kalori yaktım derdiniz olmadan, sporunuzu yapar ve kalori hesaplamayı siteye bırakırsınız.